Refugiatul care l-a PACALIT pe premierul Finlandei. Cine era de fapt „sarmanul orfan” – VIDEO

news

Nu toti refugiatii care ajung in tarile din Europa sunt neaparat bine intentionati sau au fugit din calea razboiului. O televiziune din Finlanda vorbeste despre un tanar care s-a dat drept refugiat, insa ulterior s-a constatat ca a fost luptator in razboi si ca a facut inchisoare.

Fahad Firas, care peste doua luni implineste 20 de ani, l-a intalnit recent pe prim-ministrul finlandez Juha Sipila la Centrul pentru Refugiati din Oulu. El i-a marturisit premierului ca are 17 ani si ca este orfan. Conturile sale de socializare spun insa altceva. Potrivit profilului sau de Facebook, Firas este culturist si a calatorit printr-o multime de tari europene, inclusiv prin Germania, Elvetia si Bulgaria, inainte de a ajunge in Finlanda. A facut inchisoare pentru acte violente si a lucrat in armata.

Dupa intalnirea cu refugiatii, premierul Sipila le-a oferit acestora, pana la finele acestui an, casa lui din Kempele, in vreme ce el si familia lui s-au mutat in sudul Finlandei.

In Finlanda, numarul de refugiati a crescut de la 3.600 anul trecut, la 30.000 in acest an. 80% dintre acestia sunt tineri.

Pe fondul valului mare de refugiati, unele tari ezita sa le ofere azil, invocand faptul ca printre acestia s-ar putea strecura si teroristi sau activisti islamici radicali ori membri ai Al-Qaeda. Tari precum Israel si Stetele Unite refuza categoric sa primeasca refugiati din Siria.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: