Refugiatul imbrancit de o ziarista, angajat antrenor de FOTBAL in Spania

news

Incidentul in care o jurnalista maghiara loveste mai multi refugiati, iar unuia care avea si un copil in brate ii pune piedica a socat o lume intreaga. Intamplarea se pare ca a fost de bun augur pentru barbatul imbrancit, care a ajuns in Spania, unde a fost angajat antrenor de fotbal, meserie pe care o avea si in Siria.

Osama Abdul Mohsen si fiul sau au fost extrem de emotionati cand au fost primiti in gara Atocha, din Madrid, de reprezentantii unei echipe de juniori, scrie abcnews.go.com. „Va iubesc, iubesc Madridul, iubesc Spania si pe toti spaniolii. Va multumesc pentru tot. E un moment important din viata mea”, a spus barbatul.

siarian

Sirianul Abdul Mohsen a ajuns cunoscut dupa ce jurnalista Petra Laszlo, care era cameraman la o televiziune maghiara, a fost filmata la randul ei in timp ce lovea refugiati care sparsesera cordonul de jandarmi in tabara Roszke. Jurnalista a fost concediata, dar pentru sirian momentul i-a fost cat se poate de benefic. In momentul in care a ajuns in Germania, ziarele de aici au scris ca el a fost antrenor de fotbal in Siria. Miscat de povestea lui, patronul scolii de fotbal Cenafe, din Spania, asa ca i-a propus sa preia echipa de copii a clubului privat.

sirian2

Mohsen si fiul sau au primit si o casa in Getafe, iar patronul scolii s-a oferit sa le achite toate cheltuielile pana cand sirianul va putea sa se intretinta singur. Osama Abdul Mohsen le-a vorbit jurnalistilor despre viata grea care i-a impins afara din tara lor. „Era foarte, foarte dificil. Viata, munca, somnul, totul era greu. Peste tot razboi si morti”, a povestit sirianul.

In Spania, numai saptamana trecuta au ajuns aproape 18 mii de refugiati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: