Refuzat de PNL, Dan Cristian Popescu insista sa candideze la Primaria Sector 2. Anunta ca se „sacrifica” si candideaza „chiar si independent”

politica

Viceprimarul Dan Cristian Popescu (PNL) a anuntat, miercuri, ca va candida la Primaria Sectorului 2, urmand sa negocieze cu partidele care sunt dispuse sa ii ofere sustinere sau sa se inscrie independent in cursa electorala.

„Proiectul meu politic este legat de Sectorul 2, de cetatenii din Sectorul 2 si de proiectele pe care le-am inceput aici si pe care vreau sa le continuu. Mi-as fi dorit sa fiu astazi sustinut de partidul pentru care am depus efort politic, pentru care am candidat si in 2016, dar care astazi a ales sa nu aiba un candidat pentru Sectorul 2. A fost o negociere politica pe care, personal, nu am inteles-o, dar nu am cum sa nu tin cont de ea. In aceasta situatie, sunt obligat ca candidez pentru Primaria Sectorului 2, pentru ca daca nu as candida, fostul primar Neculai Ontanu ar deveni din nou primarul Sectorului 2”, a explicat el, in cadrul unei conferinte de presa.

In opinia sa, Neculai Ontanu a facut „foarte multe lucruri reprobabile” in calitate de primar, sute de hectare de teren fiind retrocedate in conditii „ciudate, suspecte sau chiar ilegale”.

„Daca nu as face acest lucru, pentru care sunt dispus sa negociez cu oricine doreste sa ma sustina, domnul Ontanu ar ajunge primar si acest lucru ar face sa duca Sectorul 2 cu 20 de ani in urma, in anul 2000, atunci cand dansul a devenit primar. Sacrificiul pe care sunt dispus sa il fac, sa candidez chiar si independent – daca nu voi gasi sustinere pentru proiectele mele – este legat de continuarea acestor proiecte. Este miza mea politica si aceasta ma obliga sa candidez, chiar si independent. Daca sunt partide care vor sa ma sustina, voi intra in discutii cu acestea in zilele urmatoare”, a afirmat Popescu.

El s-a declarat convins ca, alaturi de Ontanu, reprezinta singurul candidat cu sanse de reusita in alegeri.

„In Sectorul 2, orice vot care nu merge catre mine este un vot catre domnul Ontanu. Suntem, practic, singurele persoane care pot castiga aceasta primarie, singurele persoane care au notorietatea necesara. Fiecare, in schimb, cu modul lui de a vedea lucrurile. Eu am inceput proiecte legate de scoli, de digitalizare, legate de parcuri mai frumoase, legate de educatie, legate de un parc in aceasta zona, de dimensiunea Herastraului. Am proiecte legate de termoficare. Proiectele mele vizeaza imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor Sectorului 2 si dezvoltarea durabila a acestui sector. Este tot ceea ce conteaza in acest moment”, a sustinut Dan Cristian Popescu.

PNL si USR PLUS au decis sa aiba candidati comuni pentru primariile sectoarelor Capitalei, Radu Mihai (USR PLUS) fiind desemnat sa intre in cursa electorala pentru Sectorul 2 si nu viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu.

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, declara saptamana trecuta ca acest rezultat a venit in urma unor dezbateri si analize si a determinarii USR PLUS de a avea candidatul in acest sector.

„Au existat mai multe criterii pe care s-au purtat negocierile si deciziile care s-au luat in ultima instanta sunt decizii politice. Faptul ca la Sectorul 2 este un candidat USR PLUS este rezultatul unor dezbateri, analize, evaluari pe care le-am facut si al unei determinari care a existat din partea partenerilor de a avea Primaria Sectorului 2. Faptul ca s-a ajuns la aceasta intelegere, asta nu inseamna ca cei care ar fi vrut sa candideze din partea Partidului National Liberal n-o sa fie pe listele Partidului National Liberal. Cei care erau inscrisi in competitia interna vor fi pe primele locuri, vor fi viceprimari, vor avea pozitii importante in administratia Bucurestiului”, a explicat Orban.

Mai mult despre:

Comentarii: