externe

Regele Charles a fost uns cu mir si a primit insemnele regale care simbolizeaza responsabilitatile sale in calitate de sef de stat al Marii Britanii

Regele Charles al III-lea a fost incoronat, sambata, in fata lui Dumnezeu si a poporului si s-a rugat sa fie „o binecuvantare” pentru oamenii „de orice credinta si convingere”, transmite DPA.

Regele Charles al III-lea a fost incoronat monarh al natiunii, cand arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, i-a asezat pe cap coroana somptuoasa din secolul al XVII-lea a Sfantului Edward. Dupa ce i-a asezat coroana, arhiepiscopul a strigat in fata adunarii „Dumnezeu sa-l pazeasca pe rege”, dupa care au rasunat trompetele.

Charles este cel de-al 40-lea suveran care a fost incoronat la Westminster Abbey, unde au fost incoronati si predecesorii sai incepand din 1066.

Asezat in scaunul de stejar al Sfantului Edward, considerat cea mai veche piesa de mobilier din Regatul Unit, Charles al III-lea a primit diversele insemne regale, simbolizand responsabilitatile sale in calitate de sef de stat al Marii Britanii pana in ziua mortii sale.

Regele a primit globul suveranului, simbolizand lumea, sceptrul cu cruce, reprezentand lumea crestina, si sceptrul porumbelului, simbolizand rolul spiritual al monarhului. De asemenea, primatul Bisericii Angliei i-a inmanat regelui manusa alba a puterii, relateaza EFE.

Regele a fost uns cu ulei sfant in spatele unui paravan si departe de privirile publicului Procedura accentueaza statutul spiritual al suveranului, care este si liderul Bisericii Anglicane.

Arhiepiscopul de Canterbury a turnat mir din Ampulla – o sfera din aur – in Lingura Incoronarii si l-a uns pe rege, desenandu-i o cruce pe fruntea, pieptul si mainile monarhului.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

5 ore ago

706 de persoane cu numele Kyle s-au reunit in Texas. Nu a fost suficient pentru un record mondial

O incercare a orasului Kyle, Texas, de a dobori recordul mondial pentru cea mai mare…

5 ore ago

SUA spun ca Iranul a cerut ajutor dupa accidentul de elicopter in care a murit presedintele tarii, Ebrahim Raisi. Alegeri pe 28 iunie

Autoritatile iraniene au convenit sa organizeze alegerile prezidentiale pe 28 iunie, dupa moartea presedintelui Ebrahim…

5 ore ago

Campionatul european de surf pentru blanosi si tovarasii lor umani

Zeci de surferi cu blana si tovarasii lor umani au venit pe o plaja din…

5 ore ago

Monetaria Regala a Marii Britanii lanseaza o moneda care aniverseaza 80 de ani de la debarcarea din Normandia

Monetaria Regala a Marii Britanii a lansat o moneda care marcheaza cea de-a 80-a aniversare…

5 ore ago

Incendiu intr-o cladire dezafectata de pe Soseaua Stefan cel Mare. Au ars gunoaie menajere

Un incendiu a izbucnit, luni seara, intr-o cladire dezafectata de pe Soseaua Stefan cel Mare,…

5 ore ago