Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat primul sau portret oficial de la incoronare

externe

regele Charles, portret, fluture, oficial

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, a prezentat oficial primul sau portret finalizat de la incoronare, o imagine intr-un rosu vibrant, care il infatiseaza pe monarh in uniforma Garzilor galeze. Dezvelirea portretului a avut loc marti, la Palatul Buckingham, transmite Associated Press.

Pictura realizata de artistul Jonathan Yeo il surprinde pe rege cu mainile impreunate pe varful manerului sabiei sale si cu un fluture zburand deasupra umarului sau drept. Charles a vazut pentru prima data panza marti, la Palatul Buckingham.

Yeo a inceput portretul cu mai mult de un an inainte ca Charles sa devina rege, cu o sedinta la mosia Highgrove a printului de Wales de atunci, in iunie 2021. Ultima sedinta a avut loc in noiembrie 2023 la Clarence House, una dintre resedintele regelui din Londra.

„Cand am inceput acest proiect, Majestatea Sa Regele era inca Alteta Sa Regala Printul de Wales si, la fel ca fluturele pe care l-am pictat plutind deasupra umarului sau, acest portret a evoluat pe masura ce rolul subiectului in viata noastra publica s-a transformat”, a declarat Yeo.

Portretul, care masoara aproximativ 2,5 x 2,5 metri, va fi expus la Galeria Philip Mould din Londra intre 16 mai si 14 iunie. De la sfarsitul lunii august, acesta va fi expus la Drapers’ Hall din capitala britanica.

Portretul a fost comandat pentru a sarbatori cei 50 de ani de cand Charles este membru al Drapers’ Company, care a fost infiintata in urma cu peste 600 de ani ca o asociatie comerciala pentru comerciantii de lana.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: