Regele Charles al III-lea va participa la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 80 de ani de la „Ziua Z”, in Franta

news

Regele Charles al III-lea intentioneaza sa calatoreasca, luna viitoare, in Franta pentru ceremoniile care vor marca cea de-a 80-a aniversare a debarcarii din Normandia, din Ziua Z, dar totusi va lipsi de la un eveniment international mai amplu, care se va desfasura la cativa kilometri distanta, deoarece continua sa se afle sub restrictiile legate de tratamentul sau pentru cancer, potrivit TIME, care preia o informatie AP news.

Charles si regina Camilla sunt asteptati sa participe la o ceremonie doar la Memorialul britanic din Normandia, de la Ver-sur-Mer, pe 6 iunie, a declarat Palatul Buckingham. Printul de Wales il va inlocui pe rege la ceremonia internationala de pe plaja Omaha Beach, de langa Saint-Laurent-sur-Mer, alaturandu-se sefilor de stat si veteranilor din intreaga lume pentru a marca aniversarea.

William va participa, de asemenea, la evenimentul canadian, de la Centrul Juno Beach din Courseulles-sur-Mer. La randul ei, Printesa de Wales, care este, de asemenea, tratata pentru cancer, nu este asteptata sa participe la aceste evenimente.

Charles a inceput o revenire atent gestionata la indatoririle sale publice, dupa ce a fost retinut „pe margine” timp de trei luni in urma diagnosticului de cancer.

Regele a dat semnalul revenirii sale vizitand un centru de tratare a cancerului din Londra, pe 1 mai. A fost primul sau angajament public oficial din 6 februarie, cand Palatul Buckingham a anuntat ca Charles va lua o pauza de la indatoririle publice pentru a se concentra pe tratamentul sau pentru un tip de cancer nedezvaluit.

In timp ce medicii sunt „foarte increzatori” in progresele inregistrate de rege, acesta continua sa urmeze tratamentul prescris, iar programul sau este ajustat in functie de necesitati pentru a-i proteja recuperarea, a precizat Palatul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: