externe

Regele Charles isi reia indatoririle publice din 30 aprilie. Presa tabloida dadea ca „disperata” situatia privind sanatatea monarhului

Regele Charles al Marii Britanii isi va relua indatoririle publice pe 30 aprilie, dupa aproape trei luni de tratament pentru cancer, a anuntat vineri Palatul Buckingham, transmite Reuters. Regele Charles, care a anuntat la inceputul lunii februarie ca a fost diagnosticat cu o forma nespecificata de cancer, va reveni la indatoririle publice in timp ce continua tratamentul pentru cancer, dupa ce palatul a spus ca medicii sunt „foarte incurajati” de progresul sau.

„Majestatea Sa Regele va reveni in curand la indatoririle publice dupa o perioada de tratament si recuperare dupa diagnosticul recent de cancer. Pentru a marca aceasta etapa, regele si regina vor face o vizita comuna la un centru de tratament al cancerului martea viitoare, unde se vor intalni cu medici specialisti si pacienti.

Aceasta vizita va fi prima dintr-un numar de angajamente externe pe care Majestatea Sa le va intreprinde in saptamanile urmatoare”, arata un comunicat al Palatului.

Echipa sa medicala este „foarte incurajata de progresul inregistrat pana acum”

In plus, Regele si Regina le vor gazdui pe Majestatile lor Imparatul si Imparateasa Japoniei pentru o vizita de stat in iunie.

Vestea buna vine dupa un inceput de 2024 dificil pentru familia regala britanica. La sase saptamani dupa dezvaluirea diagnosticului de cancer al regelui, nora lui, Kate, a spus ca este supusa unei chimioterapii preventive.

Purtatorul de cuvant al Palatului a spus ca tratamentul regelui va continua, „dar medicii sunt suficient de multumiti de progresul de pana acum, incat regele este acum capabil sa reia o serie de sarcini publice”, scrie The Guardian.

Angajamentele publice vor fi adaptate pentru a minimiza orice risc pentru recuperarea sa continua. Purtatorul de cuvant a adaugat ca este prea devreme pentru a spune cat timp va continua tratamentul lui Charles, dar echipa sa medicala este „foarte incurajata de progresul inregistrat pana acum si ramane pozitiva in ceea ce priveste recuperarea continua a regelui”.

Ingrijorarile presei tabloide

Comunicarea Palatului Regal vine dupa ce presa tabloida din Anglia si SUA titra zilele trecute ca „ingrijorarile cu privire la Regele Charles sunt din ce in ce mai mari, deoarece se pare ca starea de sanatate a monarhului se deterioreaza treptat”.

Potrivit New York Post, oficialii Palatului Buckingham au actualizat periodic planurile funerare ale regelui iar dupa anuntul prognosticului de cancer al lui Charles, surse apropiate de The Daily Beast dezvaluiau ca „situatia sanatatii regelui nu este buna”.

„Un vechi prieten al Familiei Regale a vorbit pentru The Daily Beast despre faptul ca starea de sanatate a Regelui s-ar fi inrautatit”, a scris ziarul respectiv.

Nu cu multa vreme in urma si publicatia In Touch scria ca „Regele Charles este mult mai bolnav decat lasa Palatul sa se inteleaga! Situatia este disperata, cancerul il mananca de viu, este foarte fragil”, citand un „apropiat” de la Palat.

(Foto: twitter.com/RoyalFamily)

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Ciolacu, cu Negoita in spate: „PSD este cel mai european partid din Romania”. Negoita este trimis in judecata in trei dosare penale

Premierul Marcel Ciolacu a pretins, joi, de Ziua Europei, ca "Partidul Social Democrat este cel…

1 minut ago

Ziua Europei: Cum poate Romania sa devina o tara cu adevarat europeana (P)

Catalin Drula, presedinte USR Am sarbatorit Ziua Europei alaturi de colegii mei din USR si…

O oră ago

Geoana ironizeaza gafele lui Ciolacu: „Nu sunt interesat de niciun portofel european”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, a declarat joi ca nu este interesat de…

O oră ago

Florin Piersic a fost operat: „A fost extrasa proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsa si implantarea unei proteze tip spacer”

Florin Piersic a fost operat, joi, starea sa fiind stabila, au transmis medicii. El a…

2 ore ago

Simion si Neamtu s-au dus la curtea lui Gigi Becali sa-i ceara bani. Replica bogatasului: „Am dat bani si PSD-ului”

Liderul AUR, George Simion, si Mihail Neamtu l-au vizitat joi pe Gigi Becali la palatul…

4 ore ago