externe

Regele Iordaniei a declarat ca tara sa si Egiptul nu pot primi refugiati palestinieni, afirmand ca situatia umanitara „trebuie tratata in interiorul Gazei si Cisiordaniei”

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a avertizat marti, in cursul unei vizite la Berlin, impotriva tentativelor de a impinge refugiati palestinieni in Egipt si Iordania, declarand ca situatia umanitara trebuie tratata in interiorul Fasiei Gaza si al Cisiordaniei, transmit Reuters, AFP si dpa, citate de Agerpres.

‘Aceasta este o linie rosie, intrucat cred ca acesta este planul unora dintre suspectii obisnuiti, de a incerca sa creeze fapte implinite pe teren’, a declarat suveranul iordanian intr-o conferinta de presa dupa intrevederea cu cancelarul german Olaf Scholz, care urmeaza sa se deplaseze in cursul zilei in Israel.

‘Nu refugiati in Iordania, nu refugiati in Egipt, este vorba despre o situatie umanitara care trebuie tratata in interiorul Gazei si al Cisiordaniei’, a insistat el, adaugand ca poate vorbi pe aceasta tema si in numele Egiptului.

Abdullah al II-lea a subliniat importanta livrarii de ajutor umanitar locuitorilor din Gaza. Civilii trebuie protejati in conflict, indiferent de religia sau nationalitatea lor, a afirmat el.

Seful statului iordanian a prevenit ca toata regiunea Orientului Mijlociu ‘este pe marginea prapastiei’ si a lansat un apel la evitarea escaladarii.

‘Toate eforturile noastre sunt necesare pentru a nu se ajunge acolo’, a subliniat regele Iordaniei, in a 11-a zi a razboiului intre Israel si Hamas.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

29 de secunde ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

30 de minute ago

SUA nu accepta ca presedintele Xi Jinping sa-si consolideze legaturile atat cu Occidentul, cat si cu Rusia: „China nu poate avea si untul, si banii pentru unt”

Washingtonul nu este de acord ca presedintele chinez Xi Jinping sa "joace pe doua terenuri",…

45 de minute ago

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

O oră ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

9 ore ago