Regele Mihai, diagnosticat cu o boala GRAVA, se retrage de pe TRON. Cine ii ia locul

news

Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale, suveranul afirmand, intr-un mesaj facut public miercuri, ca este sigur ca fiica sa „Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta” de a-l reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile sale publice.

„In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Aceasta situatie vine in anul in care Familia si Tara sarbatoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei si a Statului Roman modern. Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei”, a transmis regele Mihai I.

Declaratia integrala a Consiliului Regal:

Consiliul Regal s-a intrunit in a cincea sesiune, marti 1 si miercuri 2 martie 2016, la cererea Majestatii Sale Regelui, la Morges, in Elvetia. Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a Majestatii Sale, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicala sunt: „carcinom epidermoid metastazant” si „leucemie cronica”.

Majestatea Sa urmeaza un tratament complex si solicitant, care il impiedica sa apara in public, si va petrece, de aici inainte, o perioada de refacere.

Regele Mihai I a decis sa transmita urmatorul mesaj:

In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Aceasta situatie vine in anul in care Familia si Tara sarbatoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei si a Statului Roman modern.

Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice.

Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei.

Mihai R

1 martie 2016

Consiliul Regal a fost primit de Majestatea Sa Regele in dimineata de miercuri 2 martie 2016.

Conform Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, Consiliul Regal ramane la dispozitia Custodelui Coroanei.

Semnat astazi, 2 martie 2016, la Morges, in Elvetia

ASR Principele Lorenz al Belgiei, membru al Consiliului Regal
ES dl Andrew Popper, membru al Consiliului Regal
Maestrul Adrian Vasiliu, membru al Consiliului Regal
Dr. Anneli Ute Gabanyi, membru al Consiliului Regal
Dl Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal
si
Dr. Ioan Luca Vlad, secretar al Consiliului Regal

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: