externe

Regiment de tancuri rusesti, spulberat in frunte cu comandantul, colonelul Zaharov. Primarul Kievului: „Planurile rusilor nu se realizeaza multumita baietilor nostri”

Armata ucraineana anunta ca a invins un regiment de trupe rusesti si l-a eliminat pe comandantul acestuia, colonelul A. Zakharov, in Brovary, care se afla la nord-est de Kiev, a anuntat joi Ministerul ucrainean al Apararii.

„Comandantul regimentului ocupantului rus, colonelul Zakharov, a fost lichidat. In timpul bataliei din districtul Brovary din regiunea Kiev, grupul tactic al batalionului (BTGr) al regimentului 6 de tancuri (Chebarkul) din cadrul diviziei 90 de tancuri a Comandamentului Central a suferit pierderi semnificative de personal si echipament”, a precizat ministerul pe Twitter.

CNN a geolocalizat si verificat videoclipul transmis de Ministerul Apararii, care arata o coloana militara rusa care este atacata si se retrage.

Fortele armate ucrainene au distribuit pe retelele de socializare videoclipuri dupa incident, care arata mai multe vehicule distruse.

Fortele rusesti se apropie de Kiev dinspre nord-est si est, in incercarea de a finaliza incercuirea capitalei, dar armele antitanc ucrainene le-au tinut la distanta pana acum.

Administratia a evidentiat noi lupte in asezarile din jurul Brovary, care se afla peste raul Nipru, la est de capitala.

„Evacuarea prin coridoare umanitare din Bucha, Irpin, Hostomel si Borodianka este planificata astazi”, a precizat administratia, dupa succesul limitat inregistrat miercuri in evacuarea civililor din aceste zone.

De asemenea, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat la televiziunea ucraineana ca „obiectivul principal al rusilor este sa captureze Kievul”.

„Sarcina lor din prima zi de razboi este sa incercuiasca Kievul, sa il incercuiasca si apoi sa continue sa atace, sa rastoarne guvernul”, a spus el.

„Planurile lor nu se realizeaza, multumita baietilor nostri care se afla acum la Bucha, Vorzel, Irpin, Hostomel, unde au loc lupte crancene. Baietii nostri zadarnicesc toate planurile de a inconjura Kievul”, a spus Klitschko.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

BREAKING Clotilde Armand, trimisa in judecata chiar in ziua in care si-a depus candidatura. Acuzatiile procurorilor si reactia primarului Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimisa joi in judecata de procurori, la putin…

O oră ago

Surse: Ciolacu s-a intalnit cu Dan Voiculescu de mai multe ori in ultimele zile. Presiuni pentru ca Piedone sa fie retras in favoarea lui Firea

Premierul PSD Marcel Ciolacu s-a intalnit de cateva ori, in aceste zile, cu Dan Voiculescu…

O oră ago

Polonia vrea sa-i trimita inapoi in Ucraina pe barbatii care au fugit de incorporare: „Multi polonezi sunt indignati cand vad tineri ucraineni in hoteluri si cafenele”

Ministrul polonez al Apararii, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat ca Polonia este pregatita sa ajute Ucraina…

3 ore ago

Clotilde Armand si-a depus candidatura cu un mesaj ofensiv: „Marcele, priveste-ne cu atentie. Noi suntem cei care te vor trimite inapoi la covrigarie”

Clotilde Armand si-a depus, joi, candidatura pentru un un nou mandat la Primaria Sectorului 1.…

O oră ago

Ciolacu si Grindeanu au mutat guvernul la Timisoara ca sa-l ajute pe Simonis sa castige alegerile. Promite stadion si spital la Timisoara

Premierul Ciolacu, avandu-l alaturi pe Sorin Grindeanu, au organizat sedinta de guvern de miercuri la…

2 ore ago

Tancul drona de 12 tone. SUA testeaza o varianta mai mare si mai puternica a unui tanc drona robotizata de tip Terminator – Video

DARPA (Agentia americana pentru proiecte de cercetare avansata in domeniul apararii) a anuntat ca programul…

2 ore ago