Regimul de la Teheran l-a arestat pe ambasadorul Marii Britanii. Este acuzat ca incita la proteste

externe

Ambasadorul Marii Britanii la Teheran, Robert Macaire, a fost arestat de autoritatile de la Teheran, fiind acuzat ca incita protestatarii stransi in fata Universitatii Amir Akabir.

Agentia Tasnim, citat de The Mirror, anunta ca un diplomat in varsta de 53 de ani a fost arestat pentru cateva ore, apoi a fost eliberat. El este acuzat ca i-a incitat pe protestatarii care isi manifestau revolta fata de doborarea avionului ucrainean.

Ambasadorul a fost arestat in timp ce facea fotografii si ii filma pe protestatari.

Agentia semioficiala Fars a notat ca protestatarii au scandat sloganuri impotriva autoritatilor si au rupt fotografii ale lui Qassem Soleimani, generalul ucis intr-un atac cu drona al SUA.

Sambata dimineata, autoritatile de la Teheran au recunoscut ca au doborat din greseala avionul companiei ucrainene Ukraine International Airlines. Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prabusit la doua minute dupa ce a decolat, miercuri dimineata, de la Teheran catre Kiev. Catastrofa care a dus la moartea a 176 de persoane – in principal iraniano-canadieni, dar si afgani, britanici, suedezi si ucraineni – a avut loc in noaptea de marti spre miercuri, la putin timp dupa tiruri de rachete ale Teheranului asupra a doua baze folosite de armata americana in Irak.

Mai mult despre:

Comentarii: