Regimul PSD. Primaria Capitalei a ajuns la 45.000 de angajati, in timp ce Uniunea Europeana are 43.000

news

Primaria Capitalei are peste 45.000 de angajati, in timp ce Uniunea Europeana numara in prezent aproximativ 43.000 de angajati, evidentiaza Sorin Ionita, presedintele ExpertForum, intr-o postare pe Facebook.

„Nu candidez, dar va propun eu o tema de dezbatere cu adevarat europeana: ‘imensul aparat birocratic de la Bruxelles’, socialist si neoliberal simultan (depinde daca intrebi un trumpist roman sau 90% din francezi) prin comparatie cu Primaria Bucuresti (sau orice alta primarie mare din Europa)”, a scris Ionita pe Facebook.

„Ceea ce se intampla la nivelul Primariei Bucurestiului in materie de personal nu este serviciu cetatenesc, ci clientelism mascat. Gabriela Firea a umflat aparatul administrativ in asa masura incat azi el este egal cu intreg personalul Uniunii Europene. Da, ati auzit bine. 45.000 (Bucuresti) vs. 43.500 (intreaga UE). Cu diferenta notabila ca unii servesc 3 milioane de oameni, iar altii 500 de milioane.

S-a ajuns la acest numar adaugand la personalul si regiile existente si cele 22 de companii municipale. Cifra nu include personalul de la institutii subordonate si primarii de sector”, declara Nicu Stefanuta, membru USR, la sfarsitul anului trecut, aminteste Adevarul.

Numarul angajatilor din Primaria Bucurest s-a multiplicat dupa ce in urma cu doi ani municipalitatea bucuresteana a decis sa infiinteze 19 firme proprii care sa se ocupe de furnizarea energiei electrice si termice, iluminatul public, administrarea spitalelor, construirea de baze sportive, promovarea orasului, administrarea parcurilor, paza, consolidarea cladirilor cu risc seismic, administrarea spatiilor publicitare, dar si a unui dispecerat de taxi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: