Reglare de conturi in interiorul Gruparii Dragnea, Teodorovici reuseste sa il demita pe seful ANAF. Dancila executa slugarnic

news

Ministrul de Finante Eugen Teodorovici a propus premierului Viorica Dancila schimbarea sefului ANAF, Ionut Misa, iar seful Executivului urmeaza sa semneze ordinul, au declarat surse guvernamentale citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, Dancila ar urma sa semneze, joi sau vineri, ordinul de demitere a lui Ionut Misa.

In repetate randuri ministrul Finantelor i-a reprosat sefului ANAF gradul de colectare redus pe anumite componente: TVA sau recuperarea prejudiciilor.

ANAF a avut un an bun din punct de vedere al incasarilor, dar in lunile octombrie si noiembrie a fost inregistrata o plafonare a acestora.

„Referitor la planul de colectare, in el trebuie avute in vedere toate elementele obligatorii pentru ANAF, necolectarea din zona de TVA, cresterea cotei accizei, taxe vamale. O sa vedeti pana la final de an un pachet de masuri foarte clare pentru anul 2019, masuri care sa arate ce se va face si care vor fi efectele acestor masuri. Sa vada partenerii nostri internationali modul in care functioneaza statul. Nu stiu daca cineva trebuie sa stea vreodata linistit intr-o functie care implica tot ceea ce inseamna bugetul tarii”, a spus Teodorovici, in luna noiembrie.

Anterior, ministrul Finantelor declara ca principalul criteriu de evaluare al performantei lui Ionut Misa este planul de incasari realizate de ANAF.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: