„Regretam decizia guvernului britanic”. Razboi pe carantina intre Franta si Marea Britanie

externe

„Luam nota de decizia guvernului britanic si regretam” aceasta, a reactionat vineri ministrul de interne francez, in timp ce Regatul Unit a anuntat ca va impune o carantina obligatorie la domiciliu de 14 zile pentru persoanele care sosesc din strainatate, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Franta este gata sa puna in aplicare o masura de reciprocitate imediat ce sistemul va intra efectiv in vigoare de partea britanica”, a adaugat Place Beauvau.

Guvernul de la Londra va institui incepand cu data de 8 iunie carantina obligatorie la domiciliu timp de 14 zile pentru aproape toate persoanele venite in Regatul Unit dintr-o calatorie internationala, masura adoptata pentru prevenirea unor noi cazuri de COVID-19 importate, a anuntat vineri ministrul de interne Priti Patel, citat de Reuters.

Sunt prevazute unele exceptii, printre care se numara soferii mijloacelor de transport marfa, altii operatori ai transporturilor internationale de marfuri, cadrele medicale, persoanele venite din Irlanda si lucratorii agricoli sezonieri.

Mai mult despre: ,


Comentarii: