Regulile pentru obtinerea PERMISULUI auto se schimba, devin mai severe

news

Reguli mult mai stricte pentru obtinerea permisului auto. Examenele vor fi inregistrate video, iar pentru a fi sofer trebuie sa fi terminat cel putin zece clase. Modificarile apar in noua Strategie Nationala de Siguranta Rutiera pentru perioada 2016-2020. O alta prevedere este aceea ca doar scolile de soferi cu rata de promovoare de minim 50% vor fi reautorizate.

Autovehiculele implicate in accidente rutiere nu vor mai circula decat dupa efectuarea unei inspectii tehnice de siguranta, autorizatia scolilor de soferi va fi prelungita doar daca cel putin 50% dintre cursanti promoveaza examenul pentru permisul auto, baremul de evaluare medicala si psihologica pentru obtinerea permisului auto va fi actualizat periodic, pentru eliminarea posibilitatilor de obtinere a avizelor in mod fraudulos, iar perioadele in care soferii trebuie sa efectueze controlul medical vor fi reduse dupa ce acestia implinesc o anumita varsta.

Potrivit Profit.ro, masurile sunt incluse in Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera pentru perioada 2016-2020, avizata astazi de Guvern, si urmeaza sa fie aprobate prin acte normative.

”Masinile implicate intr-un accident grav si reparate pot intra direct in reteaua de drumuri, fapt care este vazut ca fiind problematic, deoarece acestea ar trebui sa fie supuse inspectiei tehnice auto”, se arata in document.

Acelasi document anunta si masura care va fi introdusa, strategia nefacand referire explicita la accidente grave (detaliu care poate fi clarificat prin viitorul act normativ): „Inspectia tehnica de siguranta se va efectua vehiculelor care au fost implicate in accidente rutiere si va cuprinde verificari suplimentare (structura caroseriei, sistemul de directie, etc.) fata de cele prevazute in Reglementarile privind certificarea incadrarii vehiculelor rutiere inmatriculate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica – RNTR 1”.

Totodata, soferii care nu respecta Codul Rutier vor fi inscrisi in programe de reabilitare si vor fi consiliati psihologic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: