Reincep protestele #Rezist in Piata Victoriei: „Revenim in strada. PNL a ajuns pe mana mafiei, acum se aliaza cu PSD-ul”

politica

Mai multi manifestanti #Rezist s-au strans sambata seara in Piata Victoriei pentru a protesta fata de aducerea PSD-ului la guvernare. Protestatarii l-au asemanat pe Florin Citu cu Liviu Dragnea.

Protestatarii i-au catalogat pe liberali drept „tradatori” si au condamnat formarea noului USL. Numarul lor este redus, deocamdata.

Printre manifestanti s-a aflat si maratonistul Andrei Rosu, unul dintre cei mai activi protestatari din februarie 2017, cand Guvernul Grindeanu a emis OUG 13.


Rosu, in Piata Victoriei in 2017


Rosu, in Piata Victoriei in 2021

„PSD si PNL impart ciolanelul, ‘tu iei atat, eu iau atat'”, a declarat Rosu.

„Daca refac USL, practic ne intoarcem la dictatura. Pun la loc ce am castigat noi in trei ani, iesind contra PSD-ului. PNL a ajuns pe mana mafiei, acum se aliaza cu PSD-ul. Revenim in strada. PNL s-a intors impotriva romanilor, pare o lovitura de stat, noi am votat ceva si ei fac alianta cu PSD”, a declarat un alt protestatar.

Coruptia Ucide a lansat un apel catre bucuresteni de a participa la protest.

„Romania, e timpul sa ne adunam! PNL si-a tradat mandatul! Pentru ca banii vorbesc, doar banii vorbesc. Hai in Victoriei! Sunt oameni pentru care notiunea de constiinta nationala si omenie nu exista si nu a existat. Presedintele, Florin Citu si PNL-ul ne-au tradat democratia.

Nu au incalcat o promisiune electorala oarecare, ci au trecut linia rosie. Garantia fundamentala in baza careia au primit votul a milioane de cetateni: ‘Niciodata, sub nici o forma, nu vor negocia si nu se vor alia cu PSD’, garantie pe care au intarit-o prin sute de declaratii publice de la OUG 13 incoace. PSD, aceea grupare infractionala organizata care a incercat sa isi subordoneze justitia si celelalte institutii democratice ale statului, sa legalizeze furtul si in scurt timp avea sa ne scoata si din UE.

De ce ne-au tradat? Oportunitatea PNL-PSD-UDMR de a fura impreuna cat n-au putut singuri sa o faca vreodata pana acum: PNRR ( 29 miliarde de euro) si programul Anghel Saligny (PNDL 3).

Miza pentru care merita sa iesim inca odata?

Pentru a ne manifesta public opozitia categorica fata de decizia PNL de a face alianta cu PSD in ciuda tuturor promisiunilor facute cetatenilor, si pentru a protesta impotriva oricarei formule guvernamentale ce include PSD sau se bazeaza pe sustinerea acesteia!

1.PNRR- Programul acesta nu e doar un acronim sau o suma mare de bani, ci este ultima mare sansa a Romaniei de-a avea un viitor civilizat; 29.2 miliarde de euro- acestia sunt banii nostri pentru a construi scoli, crese, autostrazi, spitale, trenuri noi si cai ferate, pentru protejarea padurilor, independenta energetica, investitii in cultura, reabilitarea de cladiri de patrimoniu, biserici si sute de mii de locuinte sociale;

2.Dreptul nostru, al tuturor, de a ne alege presedintele. PSD doreste sa modifice Constitutia si fie sa mute alegerea Presedintelui de la cetateni la Parlament, fie sa goleasca functia prezidentiala de orice putere reala, astfel incat cine o va ocupa pe viitor sa nu ii deranjeze;

3. Iesirea din UE- Abuzurile PSD si PNL ne conduc in directia aceea cu fiecare abatere de la principiile si valorile UE referitoare la statul de drept;

4. Pierdem orice sansa de a readuce legile Justitiei la forma initiala. Vor intari Sectia Speciala ca sa poata hartui magistratii onesti.

Acum e sau noi sau ei! E ultima mare confruntare, suntem la rascruce de drumuri. Daca cedam acum, ne cedam viitorul!

Retineti ca nu vor fi niciodata atat de puternici, pe cat putem fi noi de uniti! Ei au ajuns aici doar mintindu-ne fara scrupule! Ei s-au inhaitat. Noi ne unim!”, a anuntat Coruptia Ucide.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: