„Reinfectia cu coronavirus este posibila”. Apar tot mai multe cazuri, „imunitatea nu este niciodata garantata 100%”

news

Oamenii de stiinta americani au identificat pentru prima data o persoana din Statele Unite care a fost reinfectata cu noul coronavirus, potrivit unui studiu care nu a fost deocamdata analizat de experti externi, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Acest raport, publicat online, descrie cazul unui barbat de 25 de ani din Reno, un oras din statul american Nevada, care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus in luna aprilie, dupa ce a prezentat simptome usoare. El s-a imbolnavit din nou la sfarsitul lunii mai si a dezvoltat simptome mai severe de COVID-19, maladia cauzata de virusul SARS-CoV-2.

„Acest studiu reprezinta cel mai probabil un exemplu clar de reinfectare… reinfectiile sunt posibile – fapt pe care il stiam deja, pentru ca imunitatea nu este niciodata garantata 100%”, a declarat Kristian Anderson, profesor de imunologie si microbiologie la Scripps Research, un institut de cercetare din La Jolla, California.

Cazuri prezumtive de reinfectare au inceput sa fie raportate si in alte zone ale lumii, insa au aparut totodata o serie de intrebari legate de acuratetea testelor de depistare. La inceputul acestei saptamani, cercetatorii de la Universitatea Hong Kong au prezentat detalii despre un barbat de 33 de ani care s-a recuperat in aprilie dupa un caz sever de COVID-19 si care a fost diagnosticat din nou, dupa patru luni, cu o tulpina diferita a noului coronavirus.

Cercetatorii de la Universitatea Nevada, Facultatea de Medicina din Reno si Laboratorul de Sanatate Publica din Nevada au spus ca pot sa demonstreze prin intermediul unor testari sofisticate faptul ca virusul asociat cu cele doua infectari ale pacientului din Reno reprezinta tulpini diferite din punct de vedere genetic.

Specialistii americani au accentuat insa ideea ca reinfectarile cu noul coronavirus sunt cel mai probabil cazuri rare, dar considera ca descoperirea lor sugereaza faptul ca expunerea initiala la SARS-CoV-2 ar putea sa nu garanteze o imunitate totala pentru toti pacientii.

„Nu stim cu ce frecventa apar aceste reinfectari si cum ar putea sa se modifice acest fenomen de-a lungul timpului”, a declarat profesorul Anderson. „Inainte de a avea studii mai ample care sa lamureasca aceste chestiuni, nu putem sa ajungem la o concluzie pentru ceea ce ar putea sa insemne un caz singular pentru longevitatea si robustetea imunitatii la COVID-19 si relevanta sa pentru un viitor vaccin”, a adaugat specialistul american.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: