Relatie fericita sau plina de compromisuri? Ce tradeaza pozitia in care dormiti

life

Imbratisati, unul cu spatele la celalalt sau in directii opuse. N-ai fi crezut ca pozitia pe care o adoptati de obicei in somn tu si partenerul/a tau/a poate sa va ofere raspunsuri legate de felul in care decurge relatia voastra.

Vezi in care descriere de mai jos va regasiti si aflati cat de puternica este legatura dintre voi:

Lingurita

pozitia

Potrivit unui studiu realizat de Corrine Sweet, specialist in psihologia relatiilor, pozitia „lingurita”, cea in care ambii parteneri dorm pe aceeasi parte, iar el o tine in brate pe ea, este adoptata de doar cinci din 10 cupluri si demonstreaza faptul ca partenerul are o atitudine protectiva fata de partenera, dar si ca el este cel care domina relatia. In plus, pozitia denota o sexualitate puternica si este mai intalnita la cuplurile tinere.

Polonicul

pozitia2

Pozitia este asemanatoare celei anterioare, numai ca partenerii nu mai dorm lipiti unul de celalalt, ci intre ei intervine o distanta de 20-30 de centimetri, fara sa lipseasca insa contactul fizic. Aceasta pozitie este mai des intalnita in cazul cuplurilor cu state vechi si ea vorbeste despre maturizarea relatiei. Fiecare partener se concentreaza pe o pozitie care sa ii confere un somn cat mai odihnitor, dar fara sa se distanteze prea mult de celalalt. E ca si cum el i-ar spune ei: „Stai linistita, ai spatele asigurat”, sustin specialistii.

Urmarirea

pozitia3

Aceasta este pozitia inversa, cea in care femeia tine in brate barbatul, ambii stand asezati pe o parte. E ca si cum partenerii ar fi schimbat partea pe care stateau, femeia ajungand sa cuprinda cu bratele barbatul din spate, un soi de urmarire pe durata somnului. Aceasta asezare indica o mare siguranta in relatie si dovedeste grija reciproca.

Incurcatura

pozitia4

Aceasta pozitie presupune o imbratisare atat a bratelor, cat si a picioarelor. Este rar intalnita si, de obicei vorbeste despre emotii intense. Se intalneste mai ales in cazul cuplurilor care au incheiat o partida de amor sau in cazul cuplurilor aflate la inceputul relatiei. Potrivit psihilogilor, pozitia sugereaza faptul ca partenerii sunt mult prea depenenti unul de celalalt.

Nodul rupt

pozitia5

Pornind din pozitia anterioara, partenerii ajung sa doarma, dupa doar 10 minute, fiecare pe cate o parte, independent unul de celalalt. Specialistii vorbesc despre aceasta pozitie ca despre un „compromis intre intimitate si independenta” si sunt de parere ca aceste cupluri denota o legatura mai puternica decat cele care reusesc sa doarma in pozitia numita „Incurcatura” pentru mai mult timp.

Libertinii

pozitia6

Partenerii dorm spate in spate, dar nu se ating. Psihologul Corrine Sweet sustine ca, desi ar putea parea un lucru rau, de fapt aceste cupluri sunt „conectate si sigure pe ele”. Aceasta pozitie arata atat apropiere, cat si independenta celor doi.

Spatele lipite

pozitia7
In aceasta pozitie, partenerii dorm spate in spate si doar fundurile lor sunt lipite. Specialistii sustin ca cei care dorm astfel se simt confortabil unul in prezenta celuilalt. Pozitia este mai des intalnita in randul cuplurilor nou-formate.

Ghemuit

pozitia8

Este pozitia de dormit in care femeia sta cu mana si cu capul pe pieptul barbatului. Este specifica inceputurilor de relatie si este o pozitie foarte intima, care confera un sentiment reciproc de protectie si denota multa incredere intre parteneri.

Picioare impletite

pozitia9

Partenerii care isi ating picioarele ca si cum si le-ar impleti tradeaza un apetit sexual crescut. E semn ca cei doi nu se satura unul de celalalt nici in somn. E semn, spun psihologii, ca vietile celor doi se intrepatrund, ca functioneaza ca o pereche.

Superman

pozitia10

Atunci cand barbatul doarme cu bratele si picioarele desdacute, acoperind cea mai mare parte din pat, iar femeia ajunge sa doarma in zona inferioara a saltelei se poate vorbi despre o disociere in cuplu, despre pozitii bine stabilite intre parteneri, in care unul domina si celalalt este supus, are un rol secundar.
Despre pozitionari diferite in relatie se poate vorbi si in functie de locul in care cei doi isi tin capul. Astfel, se va vorbi despre egalitate in clipa in care capetele partenerilor se situeaza la acelasi nivel. Persoanele care au tendinta sa doarma cu capul lipit de tablia patului se simt mai increzatoare si au tendinta sa domine, in vreme ce cele care isi plaseaza capul mai departe de ea au o stima de sine scazuta si tind sa fie supuse.

Foto: topmetro.com
Sursa: littlethings.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: