Relaxare aproape totala in Bulgaria. Se redeschid restaurantele, barurile si cafenelele la intreaga capacitate

externe

Restaurantele, barurile si cafenelele din Bulgaria se pot redeschide la intreaga capacitate incepand de luni, au anuntat autoritatile de la Sofia. Ministrul sanatatii, Kiril Ananiev, a emis marti seara un ordin in acest sens, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Odata cu localurile de alimentatie publica, isi pot relua activitatea de la 1 iunie, inainte de inceperea sezonului turistic de vara, si scolile de dans – la 30% din capacitate in interior sau 50% din capacitatea in aer liber – si teatrele. Sunt permise concertele si alte evenimente culturale si de divertisment. Noul ordin exclude insa barurile de noapte. Redeschiderea teraselor a fost permisa inca din 5 mai.

Conform deciziei ministrului, starea de epidemie ramane in vigoare pana in 14 iunie. Pana miercuri, in Bulgaria s-au inregistrat 2460 de cazuri de coronavirus si 133 de decese dupa contaminare, la o populatie sub sapte milioane.

Guvernul de la Sofia a declarat starea de urgenta in 14 martie; au fost interzise deplasarile, s-au inchis scolile si mallurile, iar multe firme si-au limitat sau incetat activitatea ca urmare a restrictiilor si a reducerii cererii. Relaxarea masurilor a inceput la sfarsitul lui aprilie, dar s-au mentinut si sunt in continuare valabile in locurile publice instructiuni de distantare sociala stricta pentru persoane si institutii, pentru a se evita raspandirea comunitara a coronavirusului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: