Renate Weber anunta ca se sacrifica si accepta sa fie Avocat al Poporului: „Cel mai confortabil pentru mine acum ar fi fost sa nu ma implic”

politica

Renate Weber a anuntat, luni, ca demisioneaza din ALDE dupa ce a fost propusa drept candidat pentru functia de Avocat al Poporului.

„Ma onoreaza nominalizarea pentru Avocatul Poporului si ma bucura increderea pe care mi-au aratat-o, inca o data, deja fostii colegi din ALDE, pentru ca am demisionat din partid odata ce am acceptat aceasta noua misiune. Este o decizie pe care am cantarit-o indelung si pe care nu am luat-o usor.

Cel mai confortabil pentru mine acum ar fi fost sa nu ma implic. Calitatea de spectator la viata cetatii este cea mai usoara dintre toate. Nu suporta responsabilitati, poti foarte bine sa emiti judecati, sa pui stampile, sa dai vina pe altii si tu sa nu faci nimic.

Eu am ales sa fac. Sa lupt in continuare pentru valorile in care cred, pentru apararea drepturilor si libertatilor, pentru care lupt de aproape 30 ani, fie in calitate de ONG-ist sau de om politic. Sper ca audierea mea sa fie convingatoare si rezultatul votului din Parlament sa fie unul pozitiv”, a scris Weber pe Facebook.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, luni, in sedinta grupurilor reunite ale ALDE, ca Renate Weber este propunerea partidului pentru functia de Avocat al Poporului.

Premierul Viorica Dancila a declarat luni ca in interiorul coalitiei PSD-ALDE s-a stabilit ca propunerea pentru functia de Avocat al Poporului va reveni celor de la ALDE si a afirmat ca inca nu s-a discutat despre numele celor care ar putea sa ocupe aceasta functie.

„Avocatul Poporului este al celor de la ALDE. Nu am stabilit nume”, a declarat premierul, la Palatul Parlamentului, dupa sedinta coalitiei de guvernare.

Mai mult despre: ,


Comentarii: