Renate Weber sustine ca Romania va fi data afara din UE daca se insista cu revocarea ei: „Sunt cea mai hartuita persoana din tara”

politica

Renate Weber a sustinut, marti seara in emisiunea lui Mihai Gadea de la Antena 3, ca este „persoana cea mai hartuita din aceasta tara”. Ea a mai spus ca Romania ar putea sa fie exclusa din UE daca Parlamentul va insista sa o revoce din functie.

„De un an si ceva eu sunt, cred, persoana cea mai hartuita din aceasta tara, ceea ce este total nedrept avand in vedere lucrurile pe care eu si toate institutii le-am facut.

In aceasta perioada s-a discutat mult de revocare, dupa care parea ca nu ii mai intereseaza asa de tare si brusc a aparut din nou subiectul pe tapet. Ba mai mult, ca de aici spun ca au incalcat tot ce se putea. Au incalcat un articol din Constitutia Romaniei, articolul 60 care spune foarte clar ca, Avocatul Poporului prezinta celor doua camere ale Parlamentului rapoarte anual.Eu nu am fost invitata niciodata sa prezint rapoartele anuale ale acestei institutii”, a declarat Weber la Sinteza Zilei.

Weber a mai sustinut ca Romania va avea probleme cu apartenenta la UE daca actual coalitie majoritara din Parlament va insista sa o revoce din functie.

„Din ce am vazut astazi in minuta (minuta CCR) se pune un accent foarte mare pe independenta acestei institutii. Este si firesc! Nu numai ca avem la noi de la Comisia de la Venetia niste recomandari foarte ferme in 2012 si 2019 care ar fi trebuit tot timpul sa fie respectate.

Ca daca ar mai incepe sau continua ceva in conditiile in care deja Parlamentului i se reproseaza ca nu a respectat statul de drept cred ca vom avea o mare problema cu apartenenta noastra la un club cum este Uniunea Europeana unde statul de drept este fundamentul acelei apartenente”, a mai spus Renate Weber.

Citeste si: Orban, despre CCR si Renate Weber: „Corb la corb nu-si scoate ochii”. El va continua demersurile de revocare a lui Weber

CCR a dispus ca Renate Weber sa isi reia functia de Avocat al Poporului.

„Curtea a constatat ca, intrucat actul de revocare este neconstitutional, acesta inceteaza sa mai produca efecte juridice. Prin urmare, in temeiul art.147 alin.(4) din Constitutie, care consacra caracterul general obligatoriu si efectele pentru viitor ale deciziilor Curtii Constitutionale, Curtea mentioneaza ca, de la data publicarii deciziei sale in Monitorul Oficial al Romaniei, doamna Renate Weber isi reia calitatea de Avocat al Poporului, urmand a-si exercita mandatul constitutional pentru care a fost numita prin Hotararea Parlamentului Romaniei nr.18/2019, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.524 din 26 iunie 2019”, se arata in comunicatul CCR.

Mai mult despre:

Comentarii: