„Repararea a tot ce a distrus PSD in materie de Justitie”. Cele angajamente cheie ale programului de guvernare al USR PLUS

politica

Cei aproape 200 de membri care alcatuiesc conducerile reunite ale USR si PLUS au aprobat sambata, 17 octombrie, programul de guvernare pe care Alianta USR PLUS se angajeaza sa-l puna in practica dupa alegerile parlamentare, informeaza un comunicat de presa.

„Programul de guvernare propus de USR PLUS va aduce o schimbare radicala a modului de a guverna in Romania. Avem nevoie de un stat eficient, care sa actioneze curat, profesionist, in interesul cetateanului, ca partener al mediului de afaceri si al societatii civile.

In anii urmatori, cetatenii si mediul antreprenorial au nevoie de stabilitate si predictibilitate, iar statul roman are nevoie de reforma si de modernizare pentru a se scutura de tarele incompetentei, coruptiei, ineficientei, de mostenirea lasata de politicieni care l-au politizat pentru a-l captura.

Am discutat astazi in structura de conducere comuna a USR si PLUS continutul programului, elaborat cu participarea a peste 200 de oameni cu expertiza si experienta pe domeniile acoperite de program. Revolutia Bunei Guvernari pe care o propunem inseamna, de fapt, revenirea la o guvernare a bunului-simt”, a declarat Dacian Ciolos, copresedinte al Aliantei si propunerea de prim-ministru a USR PLUS, citat in comunicatul mentionat.

De asemenea, copresedintele USR PLUS Dan Barna a aratat ca acest program a rezultat in urma consultarilor cu oameni din partid, dar si din afara lui.

„Un program de guvernare inseamna evolutie, solutii si solidaritate. Inseamna ca ai o viziune pentru viitor si aceasta viziune are mecanisme bine definite, detalii si termene si indicatori prin care masori evolutia. Asta au facut colegii nostri care au lucrat la documentul pe care l-am adoptat azi: au identificat probleme si au venit cu solutii. Inainte de a scrie s-au consultat cu experti, cu societatea civila, mediul de afaceri si cu membri de partid. Au reusit astfel sa alcatuiasca cel mai bun program dintre toate cele pe care electoratul le va avea la dispozitie in aceasta campanie. Cei patru ani care se incheie in decembrie au fost anii opozitiei. Si a fost dura. Anii care vin sunt cei ai constructiei. Si va fi durabila”, a subliniat Dan Barna.

Programul va fi prezentat public, in integralitate, dupa depunerea listelor de candidati USR PLUS, precizeaza sursa citata.

In comunicat sunt indicate sase angajamente-cheie din cele 40 cuprinse in program: 1. „repararea a tot ce a distrus PSD in materie de Justitie”; 2. depolitizarea sistemului de educatie; 3. crearea unui Fond National de Modernizare a Infrastructurii din Sanatate, un program de 1 miliard de euro pentru urmatorii patru ani, prin care sa fie finantata renovarea sau reconstructia de spitale; 4. reimpadurirea Romaniei si crearea DNA-ului Padurilor; 5. bani europeni in industrii ale viitorului, tehnologii verzi si energie curata, digital & industrie 4.0, prelucrare cu valoare adaugata inalta si inovare, ecoturism, industrii creative; 6. Internet de mare viteza pentru toti.

Mai mult despre:

Comentarii: