REPER a depus peste 240.000 de semnaturi la BEC odata cu lista la europarlamentare: „Veti gasi una dintre cele mai bune, cele mai competente liste de candidati”

politica

Dacian Ciolos, denunt, Marcel Ciolacu, Parchetul General, Rosia Montana

REPER a depus miercuri lista candidatilor la europarlamentare, la Biroul Electoral Central, impreuna cu 240.000 de semnaturi de sustinere. Europarlamentarul Dacian Ciolos, care deschide lista REPER, a afirmat ca ei nu candideaza ca sa plece la Bruxelles ci ca sa reprezinte o Romanie care trebuie sa fie mai prezenta la nivel european.

Europarlamentarul Dacian Ciolos a anuntat la sediul Biroului Electoral Central ca formatiunea a depus lista cu semnaturile necesare, peste 240.000 de semnaturi si au fost informati ca lista de candidati a REPER a fost acceptata.

Lista REPER este deschisa de Dacian Ciolos, urmat de co-presedintii Ramona Strugariu si Dragos Pislaru precum si deputatul Oana Alexandra Cambera.

”Ne veti gasi pe lista de vot pentru alegerile europarlamentare, partidul REPER, si cred ca nu exagerez cand spun ca veti gasi una dintre cele mai bune, cele mai competente liste de candidati la europarlamentare, pentru ca noi nu candidam ca sa plecam la Bruxelles, candidam ca sa reprezentam o Romanie care trebuie sa fie mai prezenta la nivel european, cu lideri politici respectati”, a spus Ciolos dupa depunerea listei, citat de news.ro.

El a precizat ca asta a lipsit leadership-ului politic din Romania si Guvernului care ne conduce in momentul de fata.

”De asta, din pacate, nu suntem in Schengen cu drepturi depline, de asta nu am bsorbit inca si nu am folosit fondurile europene, prin PNRR, nu am facut reforme, toate aceste lucruri care ar fi putut intari Romania la nivel european”, a completat Dacian Ciolos.

Europarlamentarul a mai anuntat ca in perioada urmatoare vor prezenta programul pentru alegerile europarlamentare si sper ca acest program va convinge ca ”votul util trebuie acordat unor oameni care stiu despre ce vorbesc, au facut lucruri si vin cu competenta”.

Despre obiectivul principal al REPER, Dacian Ciolos a spus ca formatiunea doreste sa reprezinte Romania cu demnitate. ”Vreau sa ne asiguram in acest mandat ca fratii nostri de peste Prut, din Republica Moldova, si cu ajutorul nostru, vor fi pregatiti sa se uneasca cu Romania in Uniunea Europeana, ca stat membru”, a aratat Ciolos.

Despre aderarea la Schengen pe terestru, el a afirmat ca ”Romania are nevoie de lideri politici determinati, care sa cunoasca foarte bine mecanismele la nivel european si care sa stie sa sustina argumentele in interesul Romaniei, in institutiile europene, fie ca e vorba de Consiliul European, unde acum trebuie sa se ia decizia privind Schengen”.

”Trebuie sa fie oameni fara complexe, care sa nu fie complexati de alti politicieni din UE, care sa aiba recunoasterea europeana si legitimitate nationala”, a spus Ciolos.

Ciolos a mai afirmat ca REPER are pe lista si oameni din societatea civila dar si cu experienta din Parlamentul national.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: