REPER, despre Ioana Mihaila: „Este un om profesionist si integru. Comisia Europeana insasi a comandat de 10 ori mai multe doze decat populatia UE, peste 4 miliarde de vaccinuri”

politica

Copresedintele partidului REPER, Ramona Strugariu, a transmis vineri, despre ancheta DNA privind achizitiile de vaccin anti-Covid, ca justitia trebuie sa isi faca treaba si sa investigheze si ca oana Mihaila este un om profesionist si integru si are toata increderea ca va pune la dispozitia autoritatilor de aplicare a legii toate informatiile pentru clarificarea acestui dosar.

“Justitia trebuie sa isi faca treaba si sa investigheze. Nu exista nicio urma de indoiala aici, este valabil pentru orice individ al unui stat, fie el demnitar sau cetatean simplu, legea se aplica la fel pentru toti. Ioana Mihaila este un om profesionist si integru. Asa o cunosc, asa am lucrat impreuna. Am toata increderea ca va pune la dispozitia autoritatilor de aplicare a legii toate informatiile pentru clarificarea acestui dosar”, a spus Ramona Strugariu, intr-un comunicat oficial.

”Ce este important de stiut e ca nici pretul, nici cantitatea si nici furnizorii pentru vaccinurile anti-COVID nu fusesera stabilite de ministrii sanatatii din guvernul Citu, nici de Ioana Mihaila si nici de Vlad Voiculescu. Toate fusesera decise de Comisia Europeana, in numele tuturor statelor membre, pe baza unor estimari preliminare, intr-un context de criza fara precedent si intr-un efort transnational urias, contra cronometru, pentru a salva milioane de vieti. Nu stiam care va fi vaccinul castigator. Comisia Europeana insasi a comandat de 10 ori mai multe doze decat populatia UE, peste 4 miliarde de vaccinuri, pentru a securiza stocuri si a se asigura ca avem suficient la dispozitie dintre cele care se dovedesc eficiente”, mai afirma copresedintele REPER.

Strugariu arata ca ”lupta pentru viata presupune astfel de decizii, care nu au fost usor de luat, dar au fost salvate milioane de vieti, iar ele nu au pret”.

”Daca va uitati pe cantitatile achizitionate pentru Romania, veti vedea ca ele inseamna vaccin (2 doze) si rapel pentru o populatie estimata vaccinabila pe o perioada suficient de lunga de timp. Nu stiam cat va dura si cand se va termina. Sunt oameni care au facut si 4 doze de vaccin, iar tintele de vaccinare erau ambitioase la nivel european. In multe state membre au fost atinse. La momentul la care Ioana Mihaila era ministru al sanatatii, in Romania rata de vaccinare era de pana la 100.000 de doze pe zi. Iar vaccinul de la Pfizer isi dovedise eficacitatea in lupta contra virusului. Suntem alaturi de Ioana. Avem convingerea ca se va face dreptate si avem incredere in justitie”, a incheiat copresedinta si eurodeputata REPER, Ramona Strugariu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: