„Repet, maximum 10 elevi intr-o sala de clasa”. Cum se vor desfasura orele pentru elevii din clasele a VIII-a si a XII-a

news

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, a anuntat luni ca elevii din anii terminali vor putea reveni in unitatile de invatamant pe data de 2 iunie, doar pentru doua saptamani, fiind permis accesul pentru maximum zece elevi in sala de clasa.

„In ceea ce priveste reluarea activitatilor in cadrul unitatilor de invatamant, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii de final de ciclu profesional si postliceal pot reveni in unitatile de invatamant pe data de 2 iunie doar pentru doua saptamani. Se vor realiza in aceasta perioada numai activitati de pregatire si consiliere pentru examenele nationale. Pentru elevii care au probleme de sanatate sau au in familie persoane cu risc de imbolnavire, prezenta la scoala va fi optionala, iar decizia va apartine parintilor. In aceasta situatie insa, pregatirea elevilor se va realiza, in continuare, in sistem online”, a aratat ministrul, intr-o declaratie de presa, citata de Agerpres.

Ea a mentionat ca Evaluarea nationala si Bacalaureatul se vor sustine in conformitate cu noua programa pe care Ministerul Educatiei a transmis-o, respectand calendarele comunicate deja.

„Practic, Evaluarea Nationala se va sustine incepand cu data de 15 iunie, dar examenul de Bacalaureat – noutatea va fi ca va incepe cu probele scrise in data de 22 iunie si va continua cu probele pentru competente. Calendarul va fi comunicat ulterior. Pentru cei care sustin examenele de certificare pentru invatamantul profesional si profesional dual, dar si postliceal, vor fi realizate aceste examene numai pe baza de proiect, iar proba practica va fi echivalata”, a explicat Anisie.

Aceasta a subliniat ca se vor lua toate masurile de siguranta pentru evitarea oricarui risc de imbolnavire. Astfel, Ministerul Educatiei si Ministerul Sanatatii vor elabora un ordin comun privind masurile de siguranta privind reluarea activitatii in unitatile de invatamant.

„In sala de clasa, igienizata ulterior, vor fi maximum 10 elevi, respectand toate masurile de distantare sociala. Repet, maximum 10 elevi intr-o sala de clasa. In plus, va anunt ca inspectoratele scolare vor pune la dispozitie un telverde pentru orice intrebare sau nelamurire din partea parintilor, a elevilor sau a cadrelor didactice, pe aceasta tema”, a precizat ea.

In ceea ce priveste examenele cadrelor didactice – titularizare, definitivat sau gradele didactice – acestea se vor desfasura „cu respectarea masurilor de siguranta”, urmand ca ministerul sa comunice „in scurt timp modalitatea de sustinere, dar si calendarele”.

Anisie a mai precizat ca toate masurile luate de Ministerul Educatiei si Cercetarii respecta recomandarile medicilor specialisti.

Mai mult despre:

Comentarii: