Replica de badaran a lui Serban Nicolae dupa ce a fost prins ca a votat ca maghiara sa devina limba oficiala in Ardeal. Atacuri la adresa lui Iohannis

politica

Senatorul PSD Serban Nicolae evita sa raspunda concret reprosurilor conform carora a votat alaturi de PSD pentru oficializarea limbii maghiare in Transilvania, preferand sa il atace pe Klaus Iohannis.

„Daca eu am ‘facut maghiara limba oficala in Transilvania’, cum se face ca nationalistul roman Iohannis inca nu a iesit la lupta?”, este replica penibila a lui Serban Nicolae.

„Propaganda „securicilor” a lansat, in evidenta disperare, o noua facatura ieftina. Eu si PSD am modificat tacit Constitutia Romaniei pentru a „vinde Ardealul ungurilor” si pentru a „oficializa maghiara in Transilvania”. Nu tine diversiunea.

Celor ce se grabesc sa creada si sa rostogoleasca maimutarelile „nationalistilor de cabaret”, le-as propune sa lamureasca, daca pot, urmatoarele:
1. Cum se face ca maghiarii din Harghita, Covasna si Mures au votat si voteaza, constant si covarsitor, pentru Basescu si pentru Iohannis, dar niciodata pentru candidatii PSD?
2. Daca eu am „facut maghiara limba oficala in Transilvania”, cum se face ca nationalistul roman Iohannis inca nu a iesit la lupta?
3. Va rezolva acest fake-news problemele grave legate de achizitiile publice dubioase, imprumuturile de miliarde de euro facute in numele Romaniei dar fara vreo utilitate cunoscuta, intermedierile de muncitori romani in Germania, Austria si Olanda in plina epidemie si multe, foarte multe alte afaceri puturoase si abuzuri ale lui Iohannis si ale penelistilor sai?

A ajuns rau propaganda daca se mai bazeaza doar pe rozrujati, grasuti cu selfie-uri in baie si alti ridicoli… Mai rasfirati, baietei, mai rasfirati!”, a scris Serban Nicolae pe Facebiik.

O alta lege promovata de UDMR a fost adoptata tacit, in luna martie, de Senat. Legea prevede ca autoritatile locale sunt obligate sa foloseasca oficial, in comunitatile unde o minoritate nationala are peste 20%, limba minoritatii respective.

Cu alte cuvinte, in localitatile in care proportia maghiarilor este mai mare de 20%, limba maghiara devine limba oficiala. Aceasta situatie se regaseste in tot Tinutul Secuiesc si in numeroase alte localitati din Transilvania.

Legea a primit aviz pozitiv din partea Comisiei Juridice a Senatului, care este condusa de celebrul Serban Nicolae, subliniaza Adevarul. Legea a fost ulterior adoptata tacit, in conditiile in PSD detine singur majoritatea in Senat.

Pe 13.11.2019 a primit aviz NEGATIV de la Consiliul Economic si Social.

Pe 16.12.2019 a primit aviz POZITIV, ”cu observasii si propuneri”, de la Consiliul Legislativ.

Pe 4.03.2020 a primit aviz NEGATIV de la Comisia de Munca.

Pe 30.03.2020, in plina pandemie de coronavirus, proiectul a primit aviz POZITIV si de la Comisia Juridica a Senatului, condusa de Serban Nicolae si dominata de PSD.

Pe 8.04.2020 a fost adoptat tacit de Senat, unde PSD are singur majoritate.

Mai mult despre:

Comentarii: