Replica DURA a lui Orban pentru Merkel: „Ungaria nu cere distribuirea romilor in intreaga Europa”

news

Premierul Ungariei i-a replicat acid cancelarului german, Angela Merkel, care solicita tarilor membre UE sa preia si ele din numarul mare de imigranti care asalteaza in aceste zile Germania. Ungaria a refuzat orice sistem de cote de refugiati.

Confruntat cu un val de critici dupa ce a spus recent ca Europa trebuie sa ramana un spatiu crestin, premierul ungar Viktor Orban a insistat luni, adresandu-se diplomatilor din tara sa cu prilejul unei reuniuni, ca ii respecta pe musulmanii din Ungaria, dar nu vrea ca populatia de aceasta religie sa creasca, scrie Budapest Business Journal.

‘Bineinteles ca ne plac la nebunie chioscurile de kebab de pe marile bulevardele din Budapesta’ sau faptul ca, de Pasti, putem cumpara carne de miel de la un macelar sirian, a spus el, citat de MTI.

Premierul ungar a calificat drept dificila situatia refugiatilor si a comparat afluxul de refugiati cu cel al populatiei rome. Din punct de vedere istoric, Ungaria are o minoritate ‘de cateva sute de mii de romi’, a spus Orban, dupa care a adaugat: ‘Ungaria nu cere distribuirea romilor in intreaga Europa’.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: