„Replica lui Florin Iordache il descalifica definitiv”. Se solicita demisia deputatului PSD dupa ce acesta a tratat sfidator Comisia de la Venetia

politica

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a cerut, joi, demisia presedintelui Comisiei speciale privind legile justitiei, deputatul PSD Florin Iordache, dupa ce acesta a afirmat ca interventia Comisiei de la Venetia este inutila dat fiind controlul de constitutionalitate efectuat deja de CCR.

„Replica lui Florin Iordache il descalifica definitiv pentru functia de presedinte al Comisiei comune speciale. In esenta, el a spus ca interventia Comisiei de la Venetia nu poate avea nici un efect, deci PSD-ALDE intentioneaza sa o ignore si pe viitor. Cu o astfel de conceptie este clar ca dl Iordache nu poate fi un partener de dialog pentru institutiile europene si nu poate face nimic pentru a repara prejudiciile de imagine aduse tarii si Parlamentului”, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu, potrivit unui comunicat de presa.

Alina Gorghiu a afirmat ca Romaniei a fost deja pus intr-o lumina extrem de negativa de refuzul obsesiv al majoritatii PSD-ALDE de sesizare a Comisiei de la Venetia in legatura cu legile justitiei prin care s-a creat impresia ca exista ceva in aceste modificari care „trebuia tinut ascuns”.

„Refuzul obsesiv de a primi orice fel de sfat, de a colabora cu partenerii europeni care se ofera sa ne ajute pentru a avea legi mai bune ale justitiei nu arata decat un singur lucru: exista o agenda ascunsa a PSD in legatura cu aceste legi si ea nu este in favoarea independentei justitiei si a statului de drept. Argumentul adus astazi potrivit caruia interventia Comisiei de la Venetia este inutila dat fiind controlul de constitutionalitate efectuat deja de CCR este profund gresit: aceasta a examinat doar aspecte privind constitutionalitatea in timp ce Comisia de la Venetia are ca scop consolidarea democratiei prin drept”, a precizat senatorul PNL.

Alina Gorghiu a cerut demisia lui Florin Iordache si suspendarea procesului legislativ.

„In conditiile create de sesizarea Comisiei de la Venetia de APCE, ca senator PNL cer urmatoarele: demisia dlui Florin Iordache de la conducerea Comisiei comune speciale si desemnarea unei persoane capabile sa poarte un dialog cu institutiile europene si cu magistratii si care sa ofere garantii ca vicierea procesuluilegislativ de pana acum nu se va mai repeta; suspendarea procesului legislativ la propunerea legislativa care se va intoarce in Parlament de la CCR pana la avizul Comisiei de la Venetia si un procedeu similar pentru celelalte doua propuneri in cazul in care Presedintele Romaniei va solicia reexaminarea lor”, se arata in comunicat.

Gorghiu a solicitat si sesizarea imediata a Comisiei de la Venetia in legatura cu proiectele codurilor penal si procedura penala care se afla intr-o faza incipienta si discutarea Raportului GRECO prezentat in luna martie in prima sedinta a Comisiei comune speciale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: