Reportaj Agerpres la Sibiu: „Drumul presedintelui” atrage o multime de turisti romani si straini. Datorita lui Iohannis, sediul PNL a devenit obiectiv turistic

politica

Sediul Partidului National Liberal (PNL) este una dintre ineditele atractii turistice din Sibiu, atat pentru romani, dar mai ales pentru straini, vorbitori de limba germana, adusi de ghizi special in fata acestei cladiri situate pe pietonala Nicolae Balcescu din zona istorica, pentru ca aici este singurul loc din municipiu unde se pot vedea fotografia lui Klaus Iohannis si imagini video proiectate pe un ecran, cu acesta, din campania electorala in urma careia a fost ales presedinte al Romaniei.

Odata cu incalzirea vremii, in fata sediului PNL Sibiu se opresc grupuri de turisti, insotiti de ghizi, care le explica ca actualul presedinte al Romaniei a fost primar al orasului, din anul 2000 pana in 2014, se arata intr-un reportaj realizat de Agerpres. Sibianul Klaus Werner Iohannis a detinut patru mandate consecutive de primar al orasului, din partea Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), fiind ales la scrutinele din 2000, 2004, 2008 si 2012. In al doilea mandat de primar al acestuia, Sibiul a devenit, in 2007, „Capitala Culturala Europeana”, fiind primul oras dintr-o tara nemembra a Uniunii Europene (UE), care a primit acest titlu inainte ca tara sa fie admisa oficial in UE. Din decembrie 2014, Klaus Iohannis, fost presedinte al PNL, a devenit presedinte al Romaniei.

Viata lui Klaus Iohannis este legata nu doar de Primaria Sibiu, ci si de liberali. In februarie 2013, el s-a inscris in PNL, ramanand si membru al FDGR, dar renuntand la presedintia Forumului. In 2014, Iohannis a fost ales presedinte al PNL. Cei din PNL Sibiu sunt deja obisnuiti ca turistii sa intre in sediul lor si sa ceara fotografii cu Klaus Iohannis sau informatii despre acesta. Sediul PNL Sibiu, cu fotografia presedintelui Iohannis in geam, apare in nenumarate fotografii surprinse de turisti din toata lumea, care au vizitat in ultimii trei ani Sibiul. Tocmai interesul crescut al turistilor pentru „brandul” Iohannis i-a determinat pe liberalii sibieni sa pastreze fotografia presedintelui in geam si imagini cu acesta din campanie, care ruleaza pe un ecran asezat tot in geam, au precizat surse din PNL.

Unii ghizi le arata turistilor si una dintre cladirile care se afla vizavi de sediul PNL Sibiu, unde familia Iohannis a detinut un apartament la parter, pe care l-a pierdut in urma unui proces.

Primul tur dedicat Sibiului si lui Klaus Iohannis a aparut in urma cu trei ani in oras. In 2015, sibianca Elena Lotrean a lansat „Drumul Presedintelui” Iohannis. Turistii care vor sa afle detalii despre viata presedintelui Romaniei si sa vada o parte din locurile dragi acestuia de la Sibiu, pot apela la cativa ghizi, care, contra sumei de 50 de lei de persoana, timp de o ora ii conduc, prin centrul istoric al orasului, povestindu-le despre copilaria, dar si activitatea ca profesor si primar al sefului statului. Turistii pot intra si in doua cladiri, unde si-a desfasurat Klaus Iohannis activitatea la Sibiu – sediul primariei si cel al Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Unii turisti viziteaza si biserica la care merge familia Iohannis, si anume Biserica parohiala Romano-Catolica „Sfanta Treime”, aflata in Piata Mare din centrul istoric al Sibiului.

Departe de ochii curiosi ai turistilor si de aparatele foto, familia Iohannis locuieste intr-o zona buna a Sibiului, dar nu in centrul istoric, unde vizitatorii orasului se plimba insotiti de ghizi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: