Reportaj cutremurator: „Am fost violata de 12 barbati ISIS pentru a deveni MUSULMANA” – VIDEO

analize

CNN a realizat un reportaj cutremurator despre cosmarul pe care il traiesc femeile Yazidi in teritoriile controlate de ISIS in Siria si Irak. Ele sunt considerate sclave si sunt violate pentru a fi transformate in „musulmane”.

Intr-o inregistrare prezentata de CNN se poate vedea un grup de barbati, membri ISIS, care discuta relaxati: „Astazi este piata pentru sclavele sexuale”, spune unul dintre ei. „Cu voia lui Allah, fiecare va primi cate una”, raspunde altul. Primul reactioneaza ranjind: „Unde este fata mea Yazidi?”.

Yazidi sunt un popor stravechi, a caror religie imbina elemente din islam, iudaism si crestinism. Ei cred ca un singur Dumnezeu a creat pamantul, pe care l-au lasat in grija unui inger, Malak Ta’us. Aceasta credinta este considerata „satanica” de catre ISIS, si s-au folosit de acest pretext pentru a le face sclave si viola pe femeile Yazidi.

CNN a vorbit cu Noor, o tanara de 22 de ani, care a fost rapita de ISIS intr-o provincie din Irak. „Mi-a aratat o hartie si a spus: ‘Aceasta spune ca fiecare femeie capturata va deveni musulmana daca este violata de 10 luptatori ISIS’. Pe hartie era un steag ISIS si poza lui Abu Bakr Al Baghdadi (liderul ISIS – n.r.)”. Dupa ce a fost violata de acel barbat, Noor a fost pasata catre alti 11 membri ai ISIS.

„Luptatorii ISIS ne-au spus ca asta ‘asta este legea lui Abu Bakr Al Baghdadi si trebuie sa o respectam'”, a mai povestit tanara.

Intr-o revista publicata de ISIS in limba engleza, Dabiq, se afirma: „Inrobirea familiilor celor necredinciosi si transformarea femeilor acestora in concubineeste un aspect clar prevazut in Saria si nimeni nu ar trebui sa-l nege sau sa-l batjocoreasca, pentru ca astfel ar nega si ar batjocori versetele Coranului si spusele Profetului”.

Iata reportajul realizat de CNN cu femeile care au scapat de ISIS:

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: