Reportaj din Bulgaria: „Vanatorii de refugiati” de la granita cu Turcia sunt antrenati de RUSI

externe

Cel putin 800 de persoane fac parte dintr-o grupare paramilitara, alcatuita pentru prinderea refugiatilor care patrund pe teritoriul Bulgariei, la granita cu Turcia.

Conform unui reportaj realizat de televiziunea germana ZDF si preluat de Blitz, coordonatorul acestei grupuri organizate spune ca oamenii sai sunt antrenati de rusi. Televiziunea germana a realizat un film despre „vanatoarea de refugiati” de la granita turco-bulgara, documentar care a fost difuzat miercuri seara.

Jurnalistii nemti au reusit sa convinga liderii grupului sa fie primiti alaturi¬†in timpul actiunilor. Reportajul incepe cu unele cadre filmate in timpul antrenamentelor autointitulatei formatiuni „Uniunea militara a Bulgariei”.

Ziaristii nemti au descoperit ca instructorii de antrenament sunt de origine rusa: Sasha, un fost soldat rus care, conform declaratiilor sale a venit voluntar sa ajute la organizarea „vanatorii” si Gheorghi.

Cei doi rusi nu doresc sa isi spuna adevaratele nume. Singurul care isi declina adevarata identitate este bulgarul Vladimir, liderul gruparii. Conform spuselor sale, 800 de oameni de-ai sai sunt in misiune la granita turco-bulgara.

Mai mult de jumatate dintre acesti oameni au un trecut militar. Umbla inarmati doar cu cutite pentru autoaparare, dupa cum spun ei. Sunt imbracati in haine de camuflaj, avand masti pe fata.

Intrebat ce vor face daca vor intalni refugiati, unul dintre barbatii cu masca spune: „cu siguranta, nu ne vom arunca la pamant. Noi suntem bulgari, avem propriile reguli. De aceea noi vom supravietui, spre deosebire de nemti”. Lunar, politia bulgara aresteaza in jur de 1500 de refugiati care intra ilegal in Bulgaria. Membrii gruparii sus-numite spun ca numarul lor este mult mai mare.

Jumatate din populatia tarii sustine aceste grupari care actioneaza la granita, anunta postul de televiziune. ZDF aminteste si momentul in care premierul bulgar, Boiko Borisov, a multumit „baietilor de la granita”, spunand ca, in viitor, politia de frontiera va fi coordonata cu ajutorul lor.

„E formidabil, rusii ne invata sa luptam si asta gratuit! Le multumim”, incheie Vladimir.

refugiat

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: