externe

Reportaj din Severodonetk, din inima rezistentei: „Rusii au de 20 de ori mai multe tancuri si de zece ori mai multi oameni” – Video

Postul Sky News Australia a difuzat un reportaj din inima rezistentei din Severodonetk, orasul cel mai putermic asediat de trupele Rusiei in ultimele saptamani.

Jurnalistul Sky News a filmat in buncarele luptatorilor din rezistenta si a mers pe strazile bombardate de Rusia din oras. Ucrainenii i-au spus ca in aces moment controleaza intre 40% si 60% din oras, procentul fiind diferit de la o zi la alta, in functie de luptele cu trupele Rusiei.

„Rusii au de 20 de ori mai multe tancuri si de zece ori mai multi oameni”, a spus un soldat ucrainean, in timp ce privea atent cerul in cautare de drone ale rusilor.

Rusia pare sa-si fi reinnoit in ultimele 48 de ore eforturile in a avansa mai la sud de orasul Izium din estul Ucrainei, raporteaza sambata Ministerul Apararii britanic, informeaza Reuters.

Obiectivul fortelor ruse este de a patrunde mai adanc in regiunea Donetk si de strange latul in jurul orasului Severodonetk dinspre nord, a precizat ministerul britanic pe Twitter.

Daca civilii ucraineni blocati in acest oras nu vor accepta oferta de a parasi localitatea printr-un coridor umanitar, fortele ruse ar putea gasi in aceasta o justificare pentru a nu face distinctie intre acesti civili si orice tinta militara ucraineana din zona, a mai subliniat ministerul.

Armata rusa incearca de saptamani sa cucereasca Severodonetk, oras industrial din regiunea Lugansk, important pentru a putea controla intregul bazin minier Donbas. Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat saptamana trecuta ca batalia de la Severodonetk este una foarte dura si va determina soarta regiunii Donbas din estul Ucrainei.

Potrivit guvernatorului regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, aproximativ 10.000 de civili sunt in continuare prezenti in orasul Severodonetk.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militara neprovocata si nejustificata contra Ucrainei. Moscova sustine ca este vorba despre o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine si de protejare a comunitatii rusofone din estul Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Candidatul republican Mark Robinson, sustinut de Trump pentru postul de guvernator in Carolina de Nord, afirma ca tehnologia de televiziune „vine de la Satana”

In timpul unui discurs tinut in fata membrilor Partidului Republican din Lee County, Florida, Mark…

34 de minute ago

Un jandarm din Bihor, lovit de un individ cu o doza de bere in cap, va primi de la acesta daune morale in valoare de 5.000 de euro

Un barbat din Butani, judetul Bihor, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la…

60 de minute ago

Apararea UE este o prioritate chiar si pentru eurosceptici. Rezultatele surprinzatoare ale unui sondaj pan-european

Aproape jumatate dintre europeni sunt de acord ca Bruxelles-ul ar trebui sa isi perfectioneze strategia…

55 de minute ago

Serviciile secrete din Cehia au demascat o retea finantata de Moscova, care descuraja tarile UE sa sprijine Ucraina

Serviciile de informatii cehe au demascat o retea finantata de Moscova care raspandea propaganda rusa…

2 ore ago

Gheata polara se topeste si schimba rotatia Pamantului: „Timpul insusi va fi afectat”

Intr-o zi, in urmatorii doi ani, toti locuitorii lumii vor pierde o secunda din timpul…

60 de minute ago