Reportaj TV in Irak, de unde vin refugiatii: „In Germania ne dau bani, apartament, ne construiesc case” – VIDEO

news

Canalul german de televiziune ZDF a a mers la una dintre sursele valului de refugiati, o tabara de un milion de oameni din Irak. Jurnalistii au vorbit acolo cu viitorii imigranti, afland ce ii determina sa plece. Toti stiu sau au vazut la televizor ca Germania ii asteapta cu de toate.

„Fiul meu este deja acolo, am vorbit la telefon. I-au dat bani, un apartament, germanii vor construi case pentru noi, asta mi-a spus. In curand ne vom muta cu totii acolo”, a spus un barbat din tabara.

Camera se muta in cortul unei familii de 10 membri, care priveste la televizor. Stiu totul despre cat de bineveniti vor fi in Germania. „Fiul meu de 14 ani, Hatab, se pregateste sa plece acolo. Sansele lui sunt mai bune pentru ca Germania nu trimite inapoi minorii, iar mai tarziu pot sa isi cheme si familiile, asta am auzit la stiri”, spune capul familiei.

Guvernatorul regiunii in care se afla cei peste un milion de refugiati afirma ca daca ar avea macar 10% din banii pe care Germania in cheltuie pentru imigranti ar putea imbunatati conditiile astfel incat nimeni sa nu mai plece.

„Pentru oamenii de aici Germania este tara in care toate visele vor deveni realitate. Deja au plecat mii de oameni, multi au acum valizele pregatite, zeci de mii sunt gata de plecare. Este un val de imigrare de o marime de neconceput”, isi incheie jurnalistul reportajul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: