Represalii violente impotriva Anei Birchall. Olguta, Mitraliera si Ciordache cer excluderea ei din partid

politica

Deputatul PSD Catalin Radulescu a anuntat, miercuri, ca Lia Olguta Vasilescu si Florin Iordache vor solicita, in cadrul urmatorului CEX, excluderea din partid a Anei Birchall.

„Mai multi colegi de-ai mei, si Olguta Vasilescu, si Florin Iordache, si toti ceilalti colegi cu care am discutat si ieri si azi, cat si colegii presedinti de organizatii banuiesc ca vor cere in Comitetul Executiv, asa cum am discutat intre noi, o masura. Masura asta poate sa fie ori demiterea ei din functia de ministru sau excluderea ei din partid. Depinde ce vor hotari colegii”, a declarat Radulescu.

„Afirmatiile de ieri, si nu numai de ieri, blocajul pe care l-a facut in mod permanent, de doua luni, in nenumirea sefei DNA, discutiile permanente pe care le-a avut contradictorii cu sefa CSM si culminand, ieri si alaltaieri, cu declaratiile dansei privind grupul interministerial, cu ce a facut ea ca sa desfiinteze sectia speciala nu sunt legitimate de catre partid. Sta acolo un pic fortat, pentru ca a fost demisa de premier. Sta atata timp cat Curtea Constitutionala, probabil azi, va decide odata pentru totdeauna”, a mai spus deputatul PSD.

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a cerut, marti, inainte de sedinta CSM, ca membrii CSM sa tina cont de recomandarile GRECO si MCV in privinta Sectiei Speciale.

„Din punctul de vedere al ministrului Justitiei si al Ministerului Justitiei, dupa cum cunoasteti, acum ceva vreme eu am instituit un grup de lucru interministerial, la nivelul Ministerului Justitiei, coordonat direct de catre ministrul Justitiei, prin care am incercat sa aducem la aceeasi masa, ca si puncte de vedere, am cerut puncte de vedere atat de la institutiile relevante din sistemul judiciar, cat si a asociatiilor profesionale, si aceasta analiza a cuprins recomandarile GRECO, MCV, Comisiei de la Venetia si alte recomandari venite inclusiv de la fiecare roman care ne-a scris in aceasta perioada.

Dupa cum stiti, in aceasta perioada, se redacteaza urmatorul raport MCV, eu vineri am fost si am avut discutii tehnice la Bruxelles.

Va spun in premiera, noi terminam aceasta analiza, acest raport in perioada urmatoare, sper eu, in maximum 2 saptamani. Va spun din concluziile preliminare ca sunt doua concluzii destul de interesante, care au majoritatea, si niciuna nu sustine functionarea in aceasta forma a acestei institutii. Astea sunt concluziile preliminare. Eu o sa fac public acest raport, o sa-l pun la dispozitia opiniei publice”, a declarat Ana Birchall.

Ministrul Justitiei a adaugat ca, dupa parerea ei, Sectia Speciala ar trebui desfiintata.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: