Represiunea din 10 August i-a ingrozit si pe alegatorii PSD. Sociologul Alin Teodorescu, despre cauzele prabusirii PSD in sondaje

analize

Sociologul Alin Teodorescu anunta ca principalul motiv al scaderii accentuate a PSD in sondajele de opinie il reprezinta represiunea violenta din 10 august 2018 din Piata Victoriei.

„Deocamdata favorit este Partidul National Liberal, cu Alianta 2020 pe locul al treilea. Insa electoratul traditional al PSD este acum in silentio stampa (sau in spirala tacerii). Aceasta din cauza reactiei violente din 10 august 2018 impotriva diasporei. Milioane de romani sunt in strainatate, lasandu-si acasa rudele mai in varsta, cu un nivel mai redus al veniturilor. Astfel incat reactia violenta impotriva diasporei din 10 august 2019 a fost un atac direct la electoratul PSD. Efectul a fost imediat, inca din septembrie 2018 am constatat o scadere accentuata a intentiei de vot pentru PSD. Daca PSD isi convinge electorii ca s-a schimbat la fata atunci s-ar putea ca PSD sa depaseasca PNL”, a declarat sociologul pentru Republica.

Miercuri, IMAS a dat publicitatii ultimul sondaj realizat inainte alegerilor europene de duminica. Potrivit barometrului realizat la comanda Europa FM, PNL este favoritul scrutinului cu 28,5% intentii de vot, PSD ocupa locul al doilea la mare distanta, cu 21,1%, in timp ce Alianta 2020 USR-PLUS se afla la doar jumatate de procent in urma PSD, cu 19,6%.

Mai mult despre: ,

Comentarii: