Oficial al Guvernului: Romania nu conditioneaza acceptarea cotelor obligatorii de imigranti de intrarea in Schengen

news

Romania nu conditioneaza acceptarea cotelor obligatorii de imigranti de aderarea la spatiul Schengen, dar considera ca „ar fi corect” ca in octombrie sa fie admisa cu frontierele aeriene, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, citat de Agerpres.

„Referitor la informatia potrivit careia Bulgaria si Romania vor conditiona adoptarea cotelor obligatorii de repartizare a imigrantilor intre statele Uniunii Europene de aderarea lor la Spatiul Schengen, sunt in masura sa precizez ca tara noastra nu conditioneaza acest lucru, dar considera ca ar fi corect sa primeasca un raspuns pozitiv in octombrie, in privinta admiterii tarii noastre in spatiul Schengen, cu punctele de trecere a frontierei din aeroporturi”, a spus Calota.

Publicatia on-line Euobserver sustine ca un inalt oficial bulgar a confirmat ca Bulgaria si Romania vor conditiona acceptarea cotelor de relocare a imigrantilor de admiterea celor doua tari in zona Schengen. Vicepremierul bulgar, Rumiana Bachvarova, a declarat vineri ca tara sa nu va cere sa fie primita in Schengen in schimbul primirii de refugiati, intrucat acestea sunt doua chestiuni diferite, potrivit Xinhua.

„Bulgaria merita sa fie in spatiul de libera circulatie Schengen pentru ca a indeplinit toate criteriile tehnice si cetatenii ei au drepturi egale cu cei din celelalte state membre ale UE”, a afirmat Rumiana Bachvarova, citata de Agerpres.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: