Republica Moldova: Perchezitii la Partidul Sor. Au fost retinute trei persoane si sume de bani care urmau sa fie folosite pentru plata persoanelor participante la protestele organizate de partid

externe

Procuratura Anticoruptie (PA), Centrul National Anticoruptie (CNA) si Serviciul de Informatie si Securitate (SIS) din Republica Moldova au efectuat, joi, noi perchezitii la reprezentantii Partidului „SOR” in dosarul penal pornit pentru finantarea ilegala a formatiunii, informeaza Deschide.md.

Potrivit Procuraturii, au fost perchezitionate automobilele „curierilor” partidului, responsabili de receptionarea si transportarea banilor catre presedintii si vicepresedintii de oficii teritoriale, care la randul lor urmau sa achite transportul si sa remunereze persoanele care vin la protestele organizate de partid.

In urma perchezitiilor au fost retinute 3 persoane, in automobilele carora au fost gasite pungi si plicuri cu bani, peste 50 000 euro si peste 2.500.000 lei moldovenesti, dar si listele cu datele de contact a persoanelor care trebuiau sa primeasca banii respectivi.

Una din persoanele implicate in receptionarea si transportarea banilor, fata de care Judecatoria Chisinau (sediul Ciocana) la data 20 februarie 2023, a aplicat masura preventiva alternativa arestului (liberarea provizorie sub control judiciar), a mai participat la activitatea de receptionare si transportare a banilor.

„Reiteram ca urmarirea penala in cauza respectiva se afla la etapa de terminare a urmaririi penale si expedierea cauzei penale in privinta unor persoane in instanta de judecata”, precizeaza procurorii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: