externe

„Respect pentru Putin”. Seful marinei militare din Germania a demisionat dupa ce a cerut ca Putin sa fie respectat: „Este usor sa i se acorde respectul pe care il cere cu adevarat si pe care, probabil, il merita”

Ministerul german al apararii a confirmat sambata ca seful marinei Kay-Achim Schonbach a demisionat pe fondul scandalului creat de comentariile sale de vineri, conform carora presedintele rus Vladimir Putin merita respect iar Peninsula Crimeea nu va mai apartine niciodata Ucrainei, transmite dpa, citata de Agerpres.

Vice-amiralul Kay-Achim Schonbach a facut aceste comentarii in India. In urma lor, ambasadorul Germaniei a fost solicitat de autoritatile ucrainene pentru a da explicatii, iar Schonbach a incercat sa revina asupra lor sambata.

„Ceea ce isi doreste cu adevarat este respect”, a spus Schonbach despre Putin.”Si, Doamne, sa acorzi cuiva respect are un cost redus, este chiar gratuit. Daca as fi intrebat, (as spune ca) este usor sa i se acorde respectul pe care il cere cu adevarat si pe care, probabil, il merita”.

„I-am cerut ministrului apararii Christine Lambrecht sa ma elibereze de indatoririle mele cu efect imediat”, a spus Kay-Achim Schoenbach intr-o declaratie.”Ministrul a acceptat cererea mea”, a adaugat el, conform Reuters.

In prezent, 100.000 de militari rusi sunt masati de-a lungul granitelor Ucrainei, ceea ce a determinat eforturi diplomatice intense in ultimele saptamani pentru a preveni izbucnirea ostilitatilor. Rusia neaga ca planuieste ceva, dar a cerut ca NATO sa nu se extinda spre est si in special in Ucraina.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Sapte perchezitii DNA la Complexul Energetic Oltenia intr-un dosar de coruptie. Sunt patru suspecti

DNA efectueaza joi sapte perchezitii la CEO Oltenia intr-un dosar de coruptie. Sunt patru suspecti,…

O oră ago

Hamas, dispusa sa accepte un armistitiu pe cinci ani cu Israelul, daca va fi creat un stat palestinian independent

Un oficial politic de rang inalt al Hamas a declarat pentru The Associated Press ca…

17 minute ago

S-a prabusit o strada din Prahova chiar in fata Politiei. Primarul da vina pe galeriile subterane de exploatare a sarii

O parte a strazii 23 August din orasul Slanic Prahova s-a surpat chiar in fata…

38 de minute ago

Londra isi apara Gribraltarul dupa ce Parlamentul European a pus acest teritoriu pe lista neagra a entitatilor suspectate de spalare de bani

Guvernul de la Londra s-a declarat ''extrem de dezamagit'' dupa ce Parlamentul European a acuzat…

7 minute ago

Instructor de yoga din Bucuresti, luat de mascati pentru viol si trafic de persoane. A obtinut 1,4 milioane lei fortand fete sa faca videochat – Video

Un instructor de yoga din Capitala, autointitulat „maestru spiritual”, este acuzat de trafic de persoane…

2 ore ago