Restrictiile anuntate de Klaus Iohannis: „Cei nevaccinati vor avea o sumedenie de restrictii”

news

Presedintele Klaus Iohannis, a declarat miercuri, dupa o sedinta de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea epidemiei de COVID-19, ca singura solutie pentru oprirea pandemiei este vaccinarea, anuntand ca este nevoie de impunerea de restrictii.

„Am discutat despre vaccinare, scoli si restrictii. Vreau sa fiu foarte clar din capul locului, daca vrem sa se opreasca pandemia, singura solutie este vaccinarea. Vaccinarea opreste pandemia”, a spus Iohannis.

„Este evident ca scolile sunt puternic afectate si prin elevii care sunt infectati (cu SARS-CoV-2), dar si prin personalul, profesorii, invatatorii care se imbolnavesc. In mod normal, incepand de luni, deci, de saptamana viitoare de luni, va fi vacanta pentru cei mici. S-a decis astazi ca aceasta vacanta sa fie valabila nu numai pentru ciclul primar, ci si pentru gimnaziu si liceu pentru doua saptamani. Deci, incepand de luni este vacanta scolara”, a declarat Iohannis.

„Cand vorbim de protectia individuala, incepand cu luni, masca va deveni obligatorie peste tot, si in interior si in exterior, si in targuri si la cinema, si daca va plimbati pe strada, este obligatoriu sa aveti masca”, a adaugat presedintele.

”Este regretabil, dar trebuie sa instituim restrictii care intra in vigoare de luni, Guvernul va hotari concret ce restrictii intra in vigoare, dupa ce expertii in materie vor stabili aceste norme si le vor transpune juridic.

Cateva exemple. De exemplu, va fi restrictionata circulatia noaptea, cu exceptia celor vaccinati si a celor cu treaba legitima”.

Conform lui Iohannis, in timpul zilei, la majoritatea activitatilor, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. ”Cei nevaccinati vor avea o sumedenie de restrictii”, a avertizat el.

Guvernul va decide cel tarziu vineri ce restrictii intra in vigoare dupa ce expertii vor stabili cu toate detaliile aceste norme, a precizat presedintele.

Mai mult despre: ,

Comentarii: