Reteaua Dragnea din magistratura: fiica judecatorului care a vrut sa-l achite a fost grefiera sefei CSM, Lia Savonea

news

Fiica judecatorului Stefan Pistol, Cristina-Raluca Pascal, a castigat concursul de ocupare a unui post de consilier juridic la Inspectia Judiciara. In cursul anului 2018, Pascal a fost grefiera judecatoarei Lia Savonea, care a devenit recent sefa a CSM. Pistol este judecatorul care a facut opinie separat in procesul lui Dragnea, dorind sa-l achite, in timp ce Savovea are o relatie apropiata de PSD.

Concursul pentru ocuparea a trei posturi de consilieri juridici la Inspectia Judiciara, personal de specialitate asimilat procurorilor si judecatorilor, a fost castigat de fostele grefiere ale judecatorilor Alina Ghica si Lia Savonea si de fiica unei alte judecatoare, anunta ziare.com. Cele trei vor beneficia de aceleasi drepturi ca magistratii, in ceea ce priveste salarizarea sau pensia speciala.

1. Catalina Saiu: media generala 9,25, compusa din nota 9,50 la proba scrisa la limba straina, nota 9,40 la proba scrisa de verificare a cunostintelor teoretice si nota 8,86 la proba orala.

Catalina Saiu a fost o perioada indelungata grefiera Alinei Ghica, judecator de la Curtea de Apel Bucuresti, potrivit unor surse din magistratura. Fosta sefa a CSM, Ghica a revenit in atentia mass-media dupa ce a suspendat activitatea completurilor de 5 judecatori de la Inalta Curte.

2. Andreea Manuela Mirlogeanu: media 9,16; limba straina: 9,76; cunostinte teoretice: 9,19; proba orala: 8,53.

Andreea Manuela Mirlogeanu este fiica presedintelui Judecatoriei Giurgiu, sustin sursele citate.

3. Cristina-Raluca Pascal: media 8,83; limba straina: 9,63; cunostinte teoretice: 7,22; proba orala: 9,66.

Cristina-Raluca Pascal, fosta Pistol, a fost grefiera Liei Savonea, sefa CSM in 2019, au precizat sursele din magistratura. Ea este fiica judecatorului Stefan Pistol de la Inalta Curte, care a facut opinie separata si a vrut sa achite pe Liviu Dragnea in prima instanta in dosarul Angajarilor fictive.

Potrivit Regulamentului de organizare si functionare a Inspectiei Judiciare, numirea candidatilor admisi se face de catre inspectorul sef, in ordinea descrescatoare a mediilor generale obtinute.

In prezent, IJ este condusa de judecatorul Lucian Netejoru, in calitate de inspector sef interimar. Magistratul a fost mentinut in functie cu ajutorul unei OUG promovate de Tudorel toader, la solicitarea publcia a lui Liviu Dragnea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: