„Retinerea sefului ANI a cutremurat Europa. Nu iti ridici chiar asa fusta” – analist

news

Consultantul politic Cozmin Gusa este de parere ca retinerea lui Horia Georgescu este o dovada de „slabiciune” a Romaniei si ca aceasta veste a „cutremurat Europa”.

„Faptul ca noi, zi dupa zi, de la ministri de finante, la fosti ministri de transporturi, la prieteni ai premierului, dovedim asemenea lacune, sa stiti ca partenerii se bucura vazand o tara in genunchi, o tara intr-un declin institutional cum nu a mai fost Romania nici dupa evenimentele din 1989. Nu putem sa ne prefacem ca nu vedem aceste lucruri. Important este cum ni le gestionam.

(…) Treburile in statele puternice se mai rezolva si fara foarte mult spectacol. Se mai rezolva si neasteptand aplauze. Atunci cand ai un drum de dus, ai o economie de implementat, nu iti ridici chiar asa fusta cum se intampla in aceasta perioada. Satisfactia unor cetateni pe mine nu ma multumeste.

(…) Facem totul asemenea unui spectacol la finalul caruia nu o sa radem noi romanii, vor rade altii. Dar acei altii nu o sa fie in niciun caz coechipierii nostri”, a spus Cozmin Gusa, intr-o interventie la Realitatea TV.

In acest sens, el considera ca „retinerea pentru 24 de ore a sefului Agentiei Nationale de Integritate a cutremurat Europa”.

„Acest ultim eveniment de astazi vreau sa va spun ca a cutremurat Europa, pentru ca noi suntem totusi granita UE. Horia Georgescu, indiferent cat de incompetenet sau fraier ar fi fost el, era un om validat de Comisia Europeana si UE. Retinerea pentru 24 de ore a sefului ANI arata cat de slaba este Romania in fata unor negocieri. Avem o tara de vinovati in care cel mai putin vinovati, respectiv cetatenii, stau si aplauda la marii vinovati care au devalizat bugetele, neintelegand ca lipsa unui sistem si a unei strategii chiar ne pune pe butuci”, a mai spus Cozmin Gusa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: