Retragerea umilitoare a rusilor din Herson. Generalul rus Serghei Surovikin vine cu explicatii: „In conditiile actuale, orasul Herson si localitatile adiacente nu pot fi aprovizionate si functiona pe deplin”

externe

Ordinul de retragere a trupelor rusesti pe malul estic al raului Nipru s-a dat in cadrul unei intalniri la Moscova intre ministrul Apararii, Serghei Soigu, si comandantul fortelor ruse din Ucraina, generalul Serghei Surovikin, informeaza CNN.

Potrivit Ministerului rus al Apararii, Surovikin a declarat ca „in conditiile actuale, [orasul] Herson si localitatile adiacente nu pot fi aprovizionate si functiona pe deplin”.

Citeste si: Serghei Soigu a ordonat retragerea trupelor din Herson: „Procedati la retragerea trupelor”. Ucraina: „Ocupantii fug, ocupantii se retrag”. Rusii distrug podurile in urma lor

Surovikin a afirmat ca „Fortele armate ale Ucrainei ataca scolile, spitalele si civilii din Herson, care sunt evacuati pe cealalta parte a raului Nipru”.

Surovikin, care a avertizat ca vor fi necesare alegeri dificile atunci cand a fost numit comandant general al operatiunii, a declarat: „Fortele armate ale Federatiei Ruse au rezistat cu succes incercarilor de ofensiva ale fortelor armate ale Ucrainei in directia Kherson”.

El a sustinut ca „din august pana in octombrie, Fortele Armate ale Ucrainei au pierdut peste 9.500 de oameni in Kherson”, un numar despre care a sustinut ca este de sapte-opt ori mai mare decat pierderile rusesti.

Apararea teritoriului ocupat de pe malul vestic al Hersonului a devenit din ce in ce mai dificila pentru rusi, deoarece fortele ucrainene au bombardat podurile de peste Nipru si au atacat liniile de aprovizionare rusesti. Recent, armata ucraineana a facut progrese pe doua fronturi spre orasul Herson. Ca raspuns, fortele rusesti au inceput sa fortifice pozitiile de pe malul opus al raului.

Herson a fost una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia le-a declarat anexate in septembrie.

Capitala provinciei Herson a fost singurul mare oras ucrainean pe care trupele ruse au reusit sa-l ocupe dupa lansarea invaziei asupra Ucrainei in februarie.

Armata ucraineana a lansat in septembrie o contraofensiva in Herson prin care incearca mai intai sa taie comunicatiile trupelor ruse care au trecut Niprul. Trupele ucrainene au distrus deja podurile de peste Nipru, fortandu-le pe cele ruse sa apeleze la pontoane si alte improvizatii pentru a-si aproviziona soldatii.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: