Reuniune a Consiliului NATO-Ucraina, la cererea Kievului, pentru discutarea coridorului cerealier prin Marea Neagra

externe

jens stoltenberg la kiev, sef nato

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, convoaca pentru miercuri, la cererea Kievului, o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina, transmite dpa, preluata de Agerpres.

Reuniunea va avea loc la nivel de ambasadori si va viza „consultari asupra celor mai recente evolutii si discutarea transportului de cereale ucrainene prin Marea Neagra”, a declarat sambata purtatoarea de cuvant a Aliantei, Oana Lungescu.

Cu putin inaintea anuntului, Stoltenberg a avut o discutie prin telefon cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„O buna discutie cu presedintele (Zelenski) despre retragerea Rusiei din acordul privind cerealele prin Marea Neagra. Condamnam cu putere incercarea Moscovei de a face o arma din hrana”, a scris Stoltenberg pe Twitter dupa apelul telefonic.

„Aliatii sustin Ucraina oricat este nevoie si, in urma Summitului NATO, Ucraina este mai aproape de NATO decat oricand inainte”, a adaugat el, referindu-se la summitul din iulie de la Vilnius.

La randul sau, Zelenski a spus ca a discutat cu Stoltenberg despre implementarea acordurilor de la summit si pasi ulteriori spre integrarea Ucrainei in Alianta.

„Am identificat cu dl Stoltenberg prioritatea si masuri viitoare necesare pentru deblocarea si sustinerea operatiunii coridorului cerealier prin Marea Neagra”, a indicat el pe Twitter.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: