Reusita PSD in primul an de guvernare: a crescut inflatia. „Nerusinare maxima!”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, il critica pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru afirmatiile privind inflatia si arata ca raspunderea integrala pentru cresterea acesteia apartine guvernelor sustinute de PSD.

„Nerusinare maxima! Dragnea arata cu degetul spre Banca Nationala pentru inflatia scapata de sub control. Hotul striga: ‘hotii’! Raspunderea integrala pentru cresterea ingrijoratoare a inflatiei este a guvernelor de doi bani sustinute de PSD. Cresterea artificiala a cererii prin cresteri de venituri fara fundament economic in sectorul public, deficitul bugetar, dezechilibrarea grava a balantei comerciale si caderea leului sunt toate rezultatele prostiilor facute de ageamii pusi in capul trebii de triburile pesediste. De altfel, cred ca PSD asta a si urmarit. Sa creasca inflatia pentru a-i pacali din nou pe oameni. Le cresc aparent veniturile, dar fara sa le creasca puterea de cumparare”, a scris, marti, Orban pe Facebook.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat marti ca ii va transmite o scrisoare guvernatorului Bancii Nationale, Mugur Isarescu, pe tema inflatiei, la care asteapta raspunsuri.

Intrebat in legatura cu faptul ca Romania a inregistrat cea mai mare inflatie din ultimii ani, si anume 4,3% in ianuarie, Dragnea a raspuns: „E bine sa intrebati si Banca Nationala”.

„Eu o sa trimit o scrisoare domnului guvernator, cu niste puncte de vedere adunate de la mai multi specialisti si din partea mea, si vreau sa primesc niste raspunsuri. Nu vreau sa discut acum, pe genunchi, pentru ca este un subiect foarte important. Vreau sa vad si care a fost implicarea Bancii Nationale, pentru ca este o chestiune foarte importanta”, a afirmat Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: