Reuters: Un caine isi asteapta stapanul printre ruinele casei distruse de Rusia. Stapanul a fost ucis

externe

O fotografie difuzata de agentia de presa Reuters in Ucraina a devenit virala pe retelele de socializare, provocand noi emotii puternice.

Fotografia prezinta un caine care isi asteapta stapanul printre ruinele casei care a fost distrusa de trupele Rusiei. Stapanul lui insa a fost ucis de bombardament. Fotografia a fost realizat in Kostiantynivka, regiunea Donetk, pe 10 iunie 2022.

Procuratura Generala din Ucraina a anuntat sambata ca a fost informata de decesul altor 24 de copii in Mariupol, orasul-port din sud-estul tarii care a fost asediat timp de mai multe saptamani si apoi capturat la mijlocul lunii mai de fortele ruse, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

In total, conform Procuraturii, cel putin 287 de copii au murit de la inceputul invaziei ruse din Ucraina la 24 februarie. Alti cel putin 492 de copii au fost raniti.

„In timpul documentarii infractiunilor, s-a descoperit ca alti 24 de copii au murit la Mariupol, in regiunea Donetk, din cauza bombardamentelor la intamplare ale armatei ruse”, a precizat Procuratura pe serviciul de mesagerie Telegram.

„Aceste cifre nu sunt finale, in contextul in care inca se lucreaza la colectarea lor in locurile cu activitati ostile, in teritoriile ocupate temporar sau eliberate”, a adaugat sursa citata.

Reuters precizeaza ca nu a putut verifica informatia din surse independente.

Primarul din Mariupol, oras redus la ruine din cauza asediului, a spus ca in localitate a aparut holera, in contextul in care sistemele sanitare au fost distruse, iar cadavrele putrezesc pe strazi.

La inceputul lunii iunie, ONU a transmis ca peste 250 de copii au fost ucisi de la inceputul razboiului si cinci milioane sunt supusi riscului de violenta si abuz.

Mai mult despre:

Comentarii: