Revansa lui Basescu. FIREA a ajuns la mana liderului PMP, nu va putea face nimic fara acordul acestuia

politica

Noul PMP, rezultat in urma fuziunii un UNPR, va decide cine va face jocurile in Consiliul General al Capitalei. Primarul Gabriela Firea nu va putea sa promoveze niciun proiect de hotarare daca liderul PMP, Traian Basescu, nu va fi de acord.

Majoritatea in Consiliul General este foarte fragila, PSD impreuna cu ALDE si UNPR avand doar un vot in plus fata de PNL, USB si PMP. In urma fuziunii cu PMP, consilierii UNPR devin membri ai partidului lui Basescu, prin urmare PSD pierde teoretic majoritatea. PSD si primarul Gabriela Firea vor avea nevoie de acordul lui Traian Basescu pentru ca interesele lor, concretizate in contracte si licitatii, sa fie votate favorabil in Consiliul General.

Liderii PMP au lasat de inteles ca sunt deschisi la negocieri.

„Toate aspectele legate de majoritatile pe care le-am facut, noi sau UNPR, in perioada post-electorala vor fi analizate in cadrul partidului. Deocamdata nu s-a luat nicio decizie, nici in ceea ce priveste Capitala, nici in legatura cu orasele resedinta de judet sau cu consiliile judetene. Vom analiza de la caz la caz si vom lua decizii prin vot acolo unde va fi cazul”, a declarat miercuri presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, pentru ziare.com.

Situatia paradoxala in care a ajuns PSD, nevoit sa depinda acum de vointa fostului principal adversar, Traian Basescu, a fost sesizata ironic si de Victor Ponta.

„Prin fuziunea cu UNPR Traian Basescu va avea de acum birou in curtea din Kiseleff a sediului PSD”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: