Revansa lui Dorneanu impotriva DNA? „Curentul” afirma ca ginerele lui Dorneanu este un fost ministru pus sub urmarire penala de DNA

news

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a anuntat, luni, ca ancheta DNA in cazul adoptarii OUG 13 a „perturbat buna activitate a guvernului”. Decizia CCR reprezinta o lovitura dura la adresa DNA, insa ar putea avea si alte resorturi decat cele constitutionale.

Ziarul „Curentul” a publicat un articol, in decembrie 2016, in care anunta ca fostul ministru de Interne, Petre Toba, este ginerele lui Valer Dorneanu. „Ceea ce nu s-a stiut pana acum este ca renumitul plagiator Petre Toba este ginerele sau, fiind casatorit cu fiica lui Dorneanu, Simona, inginera la Raiffeisen Bank”, scria Curentul.

In declaratia de avere a lui Toba se confirma ca prenumele sotiei sale este Simona.

simona

La sfarsitul lunii decembrie 2016, Petre Toba a avut parte de o mare umilinta, el fiind dat afara din Ministerul de Interne, pe care l-a si condus ca ministru cateva luni.

Petre Toba a fost acuzat de DNA de „favorizarea infractorului” in cazul lui Gabriel Oprea.

Potrivit DNA, pe 1 aprilie 2016, in contextul in care la DNA se afla in instrumentare dosarul 20/P/2016, prin care au fost trimisi in judecata Gabriel Oprea si alte persoane, Petre Toba, in calitate de ministru al Afacerilor Interne, a refuzat declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente.

„Solicitarea procurorilor, formulata in conformitate cu prevederile Codului de procedura penala si cele din domeniul informatiilor clasificate, viza cateva paragrafe din ordine emise la nivelul ministerului, privind normativele a caror incalcare a fost retinuta in sarcina functionarilor acuzati penal in legatura cu gestionarea fondurilor operative. Concret, in prezenta cauza, s-a constatat ca ministrul Afacerilor Interne Toba Petre a refuzat, in mod discretionar, declansarea procedurii de declasificare a unor normative a caror incalcare vizeaza continutul constitutiv al infractiunilor de abuz in serviciu si deturnare de fonduri, adica intr-o situatie in care este exclusa protectia informatiilor clasificate, conform art. 3 din Legea nr. 182/2002, privind protectia informatiilor clasificate, intrucat ar conduce la ignorarea art. 10 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului (dreptul la un proces echitabil care include dreptul de informare asupra acuzatiei penale)”, afirma  DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: