Revelion la TVR, Garcea si Bittman si-au batut joc de presedintele Iohannis: „Vorbeste ala de la Cotroceni”

news

TVR 1 a prezentat in noaptea de Revelion un program care a starnit o ampla revolta. Programul a fost realizat de negationistii Dan Bittman si Mugur Mihaescu (Garcea) si a cuprins si o sceneta in care presedintele Iohannis este batjocorit.

Programul a fost filmat chiar in barul pe care Mugur Mihaescu il detine in centrul vechi al Capitalei, TVR 1 facand astfel reclama mascata.

„Doamnelor si domnilor, breaking news, nici in noaptea de Anul Nou nu suntem lasati, de la Cotroceni vorbeste ala”, a spus Garcea in introducerea scenetei dedicata presedintelui Iohannis.

Apoi a aparut un individ care vorbea din fata unui pupitru cu insemnele Administratiei Prezidentiale.

„Stiu ca nu aveti chef de mine, dar apar in fata voastra ori de cate ori am un prompter sau niste foi de pe care sa citesc. Fie ca 2016… Suntem deja in 2021? Doamne, cum zboara timpul, mai ieri imi cumparam primele sase case si iata ca acum nu mai locuiesc in ele pentru ca mi-am luat altele.

(…) Ceilalti presedinti ma suna doar cand au nevoie de ceva de la mine: ‘Klaus, n-ai si tu niste paduri? Klaus, nu ne dai noua Rosia Montana?’. Uneori asa imi vine sa ii injur in germana”, a declarat individul care il interpreta pe Klaus Iohannis.

La finalul scenetei, Garcea, Bittman si ceilalti aflati in barul lui Garcea se faceau ca dorm din cauza presedintelui.

Citeste si: „Nu mai avem voie sa radem? Astia sunt nazisti”. Garcea, prima reactie, se teme ca va fi „otravit” pentru ca „vorbeste”

„Vulgaritate, prost gust, mizerie sunt ‘calificativele’ spectacolului de Revelion 2021 de la postul public de televiziune! Pe banii nostri! Amfitrionii, Mugur Mihaescu si Dan Bitman, total lipsiti de talent si de decenta.

Textele – o mizerie, interpretarea – penibila! O suita de scalambaieli pline de vulgaritate. Si am avut cu ce compara!

Am avut scketch-uri excelente pe TVR2, reluari din anii ’70 in regia lui Bocanet, cu mari actori ca Toma Caragiu, Carmen Stanescu, Dem Radulescu, Amza Pellea si multi altii.

Pana si cele de la Antena 1, din spectacolul lui Dan Negru, erau mult mai bune decat cele de la TVR 1, chiar daca tematica era aceeasi : ironizarea presedintelui Iohannis si a liderilor PNL si USR-PLUS, cu mistificare adevarului.

GRAV a fost ca unul dintre mesajele de pe TVR1 a fost: daca respectati restrictiile impuse pentru combaterea coronavirusului sunteti/ suntem BOI!

Adica IDIOTI mimetici, in contextul in care se cheltuie zeci de milioane de euro pentru publicitate pe televiziuni pentru a convinge populatia sa respecte regulile de protectie.

Ce face Consiliul National al Audiovizualului, ai carui membri au salarii nesimtit de mari, platiti de noi toti?”, a comentat jurnalista Ondine Ghergut pe Facebook.

Presedintele Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa, Iulian Bulai (USR PLUS), a anuntat vineri ca „TVR trebuie sa fie reformat sau sa fie desfiintat”.

„Ieri seara la TVR1 a fost un show de prost gust. Am apreciat mai mult prezenta lui Fuego la TVR2 – apropo, cu o productie mult mai ieftina decat productia stand up-ului platit enorm la TVR1. Teatrul ieftin de Revelion a costat statul roman 140.000 euro. Enorm.

TVR trebuie sa fie reformat sau sa fie desfiintat. Alte optiuni nu avem. Eu sustin prima varianta. Si lupt pentru asta.

Dupa ce am scris cat de dezastruoasa este situatia la TVR, Doina Gradea a trimis ieri un email tuturor angajatilor, spunand ca institutia merge atat de bine, incat are si profit: ‘este al treilea an consecutiv de cand, impreuna, inchidem un an fara pierderi financiare, dimpotriva, cu plusuri’.

Explicatie: 90% din bugetul TVR este de la bugetul de stat. 10% din reclame. Constant, in ultimii 3 ani, Gradea nu a cheltuit banii incasati din reclame, declarand acesti bani drept profit. Consecinta este ca, an de an, in ultimii 3 ani, Parlamentul a aprobat un buget cu 10% mai mic, pentru ca institutia a declarat profit 10% in fiecare an. Situatia a facut ca in ultimii 3 ani sa avem, de fapt, un buget cu 30% mai mic, pentru ca Doina Gradea braveaza si minte, declarand drept profit bugetul din reclame, care nu este cheltuit.

TVR, ai nevoie de reforma. Acusi incepem”, a scris Bulai pe Facebook.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: