Revocare Kovesi. „O sa inceapa cea mai mizerabila campanie de epurare a magistratilor”. Vin decapitari in valuri, anchetele vor fi blocate

politica

Ionel Stoica, un jurnalist cu mare experienta pe justitie, anunta ca revocarea Laurei Codruta Kovesi va fi urmata de „cea mai mizerabila campanie de epurare a magistratilor”. Va urma un val de decapitari, scrie Stoica pe Facebook.

„Acum in Romania o sa inceapa cea mai mizerabila campanie de epurare a magistratilor. Startul a fost dat de anul trecut, cu judecatoarea Camelia Bogdan, exclusa de doua ori din magistratura. Tudorel Toader, Inspectia Judiciara si Consiliul Superior al Magistraturii si viitoarea Sectie de investigare a magistratilor vor face munca in locul lui Liviu Dragnea. Cozi de topor au existat mereu.

Decapitarea o sa inceapa de sus, cu procurorii sefi si adjunctii lor, sefii de sectii si adjunctii lor, prioritate au anchetele in curs care vor fi blocate- aici intra si cazul Tel Drum-Liviu Dragnea. Dupa parchete, urmeaza instantele, tot de sus in jos incepe si acolo. Miza: dosarele aflate in faza de apel, unde deciziile raman definitive- aici intra si cazul DGASPC Teleorman-Liviu Dragnea; pentru procesele in faza de fond mai este timp, au CCR, intra in vigoare Legile Justitiei si Codurile penale etc.”, a scris jurnalistul Ionel Stoica pe Facebook.

Intr-o prima reactie dupa ce Iohannis a semnat revocarea ei din functie, Laura Codruta Kovesi a spus ca decretul de revocare „lasa un mare semn de intrebare” daca va exista o subordonare discretionara a procurorilor sefi fata de ministrul Justitiei. „Nu comentez decizia CCR, dar motivarea sugereaza ca procurorii ar putea fi in viitor subordonati ministrului Justitiei”, a afirmat Kovesi.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: