Revocarea lui Kovesi ar putea aduce un referendum pe justitie. Anuntul liderului USR: „Lucrurile sunt mult mai grave”

politica

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, luni,dupa anuntul privind revocarea Codrutei Kovesi de la sefia DNA, ca, desi presedintele a respectat cadrul constitutional, este nevoie de organizarea unui referendum pe Justitie.

”Din pacate nu mai este vorba de bine sau de rau. Presedintele a respectat cadrul constitutional asa cum il avem si a respectat decizia CCR. Lucrurile sunt mult mai grave insa. Din perspectiva noastra, pentru ca in acest moment e nevoie de mult mai mult, pozitionarea asta de implicare destul de limitata si de lasare a PSD-ului sa faca tot ce se poate face cu tara s-a dovedit falimentara. Avem de un an si jumatate cetateni in strada si in acest moment este nevoie de referendumul pe justitie”, a declarat pentru Mediafax Dan Barna.

In opinia sa, decizia presedintelui Iohannis nu a fost luata ca urmare a amenintarilor cu suspendarea.

”Sunt convins ca presedintele a avut considerentele sale in decizia pe care a luat-o. Nu cred ca a fost o chestiune de frica. Cred ca a fost mai degraba o chestiune de oportunitate politica”, a adaugat presedintele USR.

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anuntul fiind facut luni de catre purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: